L'exalcalde de Torrevella (PP) sol·licita suspendre l'entrada en presó

Fins que el Ministeri de Justícia resolga la petició d'indult
18 novembre 2013 01:00h
ACN / València

L'exalcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo (PP), ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià que suspenga l'ordre d'entrada en presó fins que el Ministeri de Justícia resolga la seua petició d'indult. Hernández Mateo ha acudit aquest dilluns al TSJ valencià on ha recollit la notificació que el condemna a 3 anys de presó, 7 d'inhabilitació i multa de 10.000 euros pels delictes de falsedat i prevaricació. Segons fonts judicials, el secretari l'ha requerit perquè complisca la condemna d'inhabilitació, i s'abstenga d'exercir d'alcalde o qualsevol càrrec d'àmbit local. En relació amb la sol·licitud de suspensió de la pena de presó, la sala ha de resoldre pròximament.

Segons el TSJ valencià, en cas que la sala civil i penal suspenguera provisionalment la pena, Hernández Mateo no hauria d'entrar en presó fins que el Ministeri de Justícia es pronunciara sobre el seu indult. Per contra, si la sala no accedeix a la suspensió de la pena de presó, l'exalcalde de Torrevella hauria d'ingressar-hi. Pedro Hernández Mateo (PP) va ser condemnat a 3 anys de presó per prevaricació, falsedat i a una multa de 7 mesos amb quota diària de 50 euros i 7 anys d'inhabilitació per a càrrec públic.

Es considera provat que l'exalcalde va manipular el concurs d'adjudicació del servei municipal de recollida d'escombraries de la localitat l'any 2004. La interlocutòria, emesa amb data de l'11 de novembre, declara ferma la sentència condemnatòria contra l'exdirigent del PP. Segons la sentència, la sala civil i penal troba demostrat que l'exalcalde va manipular el procés d'adjudicació mitjançant un complex sistema per aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d'euros, a la UTE "Necso Entrecanales Cubiertas S.A.-Grupo Generala de Servicios S.L.".Aquesta actuació "solament pot qualificar-se d'arbitrària i lesiva per a l'interés públic" i per a la resta d'empreses que van concórrer al concurs, assenyala la resolució, que a més, condemna Hernández Mateo a pagar una multa de 10.500 euros i a indemnitzar l'ajuntament amb altres 12.000 euros.

La sentència especifica que la inhabilitació de set anys és per al càrrec d'alcalde o qualsevol altre de naturalesa electiva en l'àmbit local.

 
next