Diari La Veu del País Valencià
L’obra ‘Vicent Andrés Estellés, Mural del teu poble’ torna a Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

Burjassot rep, de nou, el seu poeta Vicent Andrés Estellés de la mà de l’actor i director, també burjassoter, Antonio Valero. I ho fa a través de l’obra teatral Vicent Andrés Estellés, Mural del teu poble, ja estrenada el passat mes de febrer al municipi.

Dijous que ve, 21 de novembre, la companyia El Cercle de Guix de Burjassot, sota la batuta de Valero, posarà en escena l’obra al Centre Cultural Tívoli a les 11 del matí per als alumnes dels diferents instituts del municipi amb l’objectiu que els més joves coneguen, a través de la interpretació, la poesia i avatars del mestre Estellés.

Ja a la vesprada, a les 20 hores, l’elenc d’actors i actrius que conformen aquesta petita companyia, encapçalada per l’actor de Burjassot, tornaran a pujar a les taules del Tívoli per a representar novament l’obra, en aquesta ocasió, per al públic en general. Les entrades podran adquirir-se ‘on line’ en Instant Tiquet o a la Casa de Cultura a un preu de 5 euros.

2013 és l’any del gran poeta a Burjassot, al seu poble, per aquest motiu, l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, en col·laboració amb la Fundació Vicent Andrés Estellés, ha inclòs en la seua programació cultural la posada en escena d’aquest espectacle per a commemorar i celebrar la impecable trajectòria de l’autor, ànima del poble valencià.

“Es tracta d’una producció molt nova. Fem un recorregut per la seua obra d’una manera diferent, ja que als poemes que es van recitant s’uneixen les vivències i anècdotes que cadascun de nosaltres hem tingut amb el mateix Estellés. És una obra que s’ha creat a partir d’eixes experiències i trobades amb el poeta que, en molts casos, han sigut fins i tot gracioses, com em va passar a mi a un acte on vaig acabar parlant, en lloc d’amb ell, amb el seu guardaespatles, que també era de Burjassot”, ha assenyalat Antonio Valero, artífex de la producció teatral.

Vicent Andrés Estellés, Mural del teu poble es presenta també com una obra didàctica i pedagògica “que servirà també, per a conéixer una mica més la figura i l’obra d’Estellés des d’un punt de vista molt diferent ja que, a més dels seus poemes, tot està recolzat per un audiovisual que també fa un recorregut pels seus textos”, en paraules de Valero.

Comparteix

Icona de pantalla completa