Diari La Veu del País Valencià
El Corredor Mediterrani compartirà pressupost amb l’AVE a Galícia
RedactaVeu / València

El portaveu d’Infraestructures en Les Corts, Francesc Signes, ha qualificat com “una autèntica vergonya” que el Corredor Mediterrani haja de compartir pressupost amb l’AVE a Galicia “per un capritx de Rajoy”. Així s’ha manifestat Signes després de conéixer que el Govern central ha inclòs projectes com l’AVE a Galícia perquè siguen finançats per la Unió Europea quan els corredors prioritaris haurien de ser el mediterrani i l’eix atlàntic i, no obstant açò, ara hauran de compartir pressupost amb la infraestructura d’alta velocitat gallega. Per al dirigent socialista, “açò no és més que una nova marginació del Govern de Rajoy al País Valencià perquè prefereix prevaldre més els seus interessos electoralistes a Galícia que els interessos valencians”.

Per aquest motiu, Signes ha lamentat que una vegada més la ministra de Foment, Ana Pastor, “ha incomplit el que va prometre” i ha afegit que des que ella està al capdavant del càrrec “s’han paralitzat la pràctica totalitat dels projectes d’infraestructures que estaven en marxa, la qual cosa està bloquejant el desenvolupament econòmic del País Valencià”. A més, ha posat l’accent que “actuacions com aquesta deixen més clar encara que la Comunitat no és una prioritat per al Govern de Rajoy, així com la poca influència del president Fabra sobre els dirigents del seu mateix partit”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha volgut recordar que la UE va declarar com a prioritari l’eix mediterrani gràcies “al clam de la societat i al treball i esforç dels sectors econòmics, socials i polítics, especialment del govern de Zapatero, ja que, la UE va ser sensible pel que fa a les seues peticions”. Així, Signes ha qualificat la infraestructura del Corredor Mediterrani com de “vital importància per a la nostra economia” i ha afegit que és “absolutament necessari per als interessos valencians”. No obstant açò, aquest nou episodi ve a “engrandir la llista d’incompliments i enganys duts a terme per Ana Pastor i Mariano Rajoy” amb aquesta infraestructura.

Comparteix

Icona de pantalla completa