Diari La Veu del País Valencià
Campanya per a recuperar els drets dels docents valencians
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha començat una campanya per a recobrar els drets dels docents valencians. Sota el lema ‘Recuperem allò nostre’, que encapçala aquest projecte a nivell nacional, la central sindical reivindicarà, al País Valencià, mesures com més oferta d’ocupació pública, descens de ràtios o catalogació de malalties laborals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) assenyala que les condicions del professorat han patit una considerable deterioració en els últims anys. Els docents han vist com augmenten el nombre d’alumnes per classe i les hores lectives i, per contra, disminueixen els seus sous, l’oferta pública d’ocupació i els mitjans materials per a poder oferir una educació de qualitat.

El sindicat CSI-F considera un primer pas per a aquesta recuperació el recent acord subscrit en la mesa general de negociació, que garanteix la recuperació íntegra del complement de sexennis en 2015 i que els interins que cobreixen vacants assignades al juliol cobren els mesos d’estiu. No obstant açò, encara queda molt camí per recórrer.

Per aquest motiu, en les pròximes setmanes CSI-F emprendrà, al País Valencià, mesures per a reclamar més oferta d’ocupació pública, cobertura de jubilacions, major prevenció de riscos laborals en els centres, descens de ràtios, reconeixement de l’autoritat i de la dignitat del professorat, o catalogació de malalties laborals, entre altres reivindicacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa