Diari La Veu del País Valencià
La trobada Ideacció 3.0 a Benigànim reuneix la joventut de Compromís
RedactaVeu / Benigànim

La Granja Escola La Torreta del Marqués de Benigànim, a la Vall d’Albaida, ha acollit la Trobada Ideacció 3.0: ‘Participació i diversitat’, que ha reunit a tots el regidors i regidores de joventut de tot el País Valencià aquest cap de setmana i a les formacions joves de cada un dels partits que integren la coalició així com als adherits.

En aquesta ocasió, les jornades de formació han tingut com a fil conductor les eleccions europees que se celebraran el proper maig de 2014. Per això, a banda dels parlamentaris de la coalició que han participat a aquesta trobada com Enric Morera, Mònica Oltra, Mireia Mollà, Fran Ferri i Joan Baldoví, també s’han organitzat una sèrie de xerrades, conferències i taules rodones que han contat amb la participació de persones com Ana Miranda i EmyrGruffydd, exdiputada europea de l’ALE i membre de la direcció d’EFAY (Joves de l’ALE) respectivament.

La trobada va començar amb la benvinguda de Fran Ferri, Coordinador General del Bloc Jove; María Tovar, Coordinadora de Joves amb Iniciativa; i de Joan Gilabert, representant de Coalició Compromís a la Vall d’Albaida que una vegada finalitzat l’acte de presentació, convidaren els assistents a “sentir-se com a casa perquè tots som part d’aquest projecte i no ens ha d’avergonyir dir que no estem d’acord amb la forma de govern del Partit Popular”.

La primera xerrada va venir de la ma d’Ana Miranda, exeurodiputada de l’ALE fins a juliol de 2013 i secretaria de Política Internacional del BNG. La segona xerrada sigué una taula rodona que va contar amb la participació de Ana Miranda i de Mireia Mollà, diputada de Compromís a les Corts Valencianes. En aquesta ocasió es va proposar un debat de com articular les polítiques comunitàries i estatals de joventut.

El portaveu de Compromís a Les Corts, Enric Morera, i la portaveu adjunta, Mònica Oltra, van donar el seu punt de vista de com combatre les actuals polítiques comunitàries.

La diversitat també va tenir el seu lloc en aquesta trobada ja que es van organitzar dos fòrums: un amb la participació de EmyrGruffydd, i un altre amb la participació de BendaBeirouk, estudiant de Medicina a la Universitat de Salamanca que va venir al País Valencià amb el programa de Vacances en Pau a l’estiu de 1996. Ara és membre de la Plataforma Crits Contra el Mur Marroquí, col·lectiu de joves sahrauís que s’han proposat fer més visible la presència del mur marroquí que divideix el Sàhara Occidental en dues bandes: els refugiats a Tindouf i els que viuen sotmesos a les ordres del militars marroquins.

Comparteix

Icona de pantalla completa