Diari La Veu del País Valencià
Ferrer (AVL): “Es necessita un òrgan com NOU, en valencià i per als valencians
Europa Press / València

Ferrer, després de presentar la programació de l’Any Roís de Corella, deia aquest dimecres que “estem de duel” per l’anunci de tancament de RTVV ja que “la vertebració i la cultura valenciana serà molt difícil a partir d’ara”.

De fet, ha recordat sobre la qüestió que l’AVL ja s’hi va pronunciar en una declaració institucional que “segueix vigent” en què advertia que el panorama que s’obri després de la liquidació seria “letal per a recuperar l’ús social del valencià”.

Per aquesta raó, ha recalcat: “continue mantenint que estem de duel perquè tancarà el focus més important que tenim i la vertebració serà molt difícil a partir d’ara i tota la nostra cultura en valencià serà impossible”. “Això no pot ser, -ha subratllat- s’ha d’organitzar com siga però s’ha de fer que això seguisca, no sé com, això ho han de veure els tècnics”.

Així, ha recalcat que des de l’AVL es vol “un òrgan com aquest, en valencià i per als valencians”. Així, preguntat per si de cas és possible que una televisió privada complisca amb aquesta funció, ha considerat que “és possible” o també ha plantejat per exemple “valencianitzar” Aitana, el centre regional de Televisió Espanyola, i que “emeta unes hores al dia”.

“No crec que calga fer Fórmula 1 o coses rares, sinó dedicar tota una funció a la nostra, que és l’important, la resta es pot tenir per les generalistes, però el particular nostre s’ha de fer en valencià i des de nosaltres”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa