Diari La Veu del País Valencià
L’obra de supressió del pas a nivell de l’Empalme a Burjassot, sense diners
Redactaveu / Burjassot

A data de hui, el projecte de supressió del pas a nivell del Carrer València, al Barri de l’Empalme a Burjassot, no té data de finalització. En el transcurs d’una reunió mantinguda per part de Vicente Dómine, Director General de Transports de la Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat, i l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Rafa García, José Blanco i el regidor d’Urbanisme, José Ruiz, el responsable autonòmic va confirmar als representants municipals que en aquests moments, la Generalitat no té disponibilitat econòmica per a finalitzar el projecte.

Els representants municipals van sol·licitar una reunió amb el Director General perquè els informaren de la situació actual del projecte, ja que el barri de l’Empalme pateix importants inconvenients des que aquesta obra es va engegar i no s’ha finalitzat. La degradació que està patint aquesta obra inacabada afecta de ple el barri, amb problemes d’accessibilitat, il·luminació, etc., que han de ser concloses amb el canvi de via al nou traçat.

Des de Conselleria han informat que és voluntat de la institució finalitzar l’obra, però que en aquests moments no hi ha disponibilitat econòmica per a concloure-la i desconeixen quan finalitzarà, malgrat que en anys anteriors, van declarar que durant el mes d’agost es duria a terme el canvi de traçat ja que aquest era el mes més propici pel trànsit ferroviari. La finalització del projecte comporta el trasllat de l’actual circulació en aeri, a nivell del sòl, al ja realitzat pas en trinxera pel carrer València i el subsegüent túnel, així com finalitzar obres menors que significarien l’obertura del barri a nous vials i entrades i eixides del municipi, o bé la neteja de rotondes i il·luminació de la zona. Cal apuntar que aquest projecte és exclusivament el d’eliminació de passos a nivell, i que no té res a veure amb el projecte de soterrament de les vies al seu pas per Burjassot, projecte que també es troba paralitzat per part de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa