Diari La Veu del País Valencià
El PP no sanciona Ballester i diu que l’assumpte està resolt
EFE / València

Així ho ha assenyalat en els passadissos de Les Corts el portaveu del grup popular, Jorge Bellver, qui ha precisat que han “analitzat” la situació i mantingut una conversa amb Ballester, qui ha donat explicacions que els “convencen” i després de les quals “tot ha quedat perfectament clar”.

Les explicacions, segons Bellver, han sigut que ha tingut una actuació “estrictament personal atenent a raons humanitàries” i que “en cap cas les seues declaracions, des del seu punt de vista, han de ser interpretades com un problema dins del grup parlamentari”.

“No hi ha cap problema amb el senyor Ballester dins del grup parlamentari, ni amb la disciplina” del grup, ha assegurat el portaveu, qui ha destacat que, en el moment en què se li va dir que es deixaren d’arreplegar signatures en seu parlamentària, “es van deixar d’arreplegar” allí.

Preguntat sobre si Ballester ha fet una autocrítica sobre les seues declaracions, Bellver ha assenyalat que si l’assumpte “ha quedat resolt, és perquè ha fet aquest reconeixement”.

Ha indicat que segueixen pensant que les declaracions de Ballester, qui va afirmar que si el president de la Generalitat, Alberto Fabra, desaprovava la recollida de signatures, a ell i a altres “quaranta i molts” diputats sí els semblava bé, van ser “desafortunades”, si bé no “pretenia que es donara la interpretació” que s’ha donat a les seues paraules.

Ha admés que va haver-hi una “falta de control” respecte a la recollida de signatures dins de Les Corts, però en el moment en què va tenir coneixement d’açò, va demanar que no es fera. “El tema està resolt, no tenim res més que dir”, ha manifestat Bellver, qui ha insistit que “una cosa és la signatura individual” dels parlamentaris i una altra cosa “les declaracions que es puguen fer”.



Bellver ha assenyalat que va signar “qui personalment va entendre que havia de signar”, però el grup popular “ni ha pres ni prendrà” cap decisió d’avalar una petició d’indult, com han dit “des del primer moment”, ja que són “respectuosos amb les sentències fermes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa