Vora 10.000 persones demanen que es revoque l’indult al conductor kamikaze

La germana del jove mort ha qualificat de ʺbarbaritatʺ la justificació de Gallardón
31 gener 2013 01:00h
EFE / Alzira
 
Vora 10.000 persones, 6.000 per escrit i 3.500 per internet, han signat en els últims dies la petició de la família del jove mort en 2003 en un accident a l'autopista AP-7 a Polinyà del Xúquer. Han demanat que es revoque l'indult al kamikaze que va provocar el sinistre.
 
La germana de la víctima, Loreto Dolz, ha manifestat que la família convocarà noves mobilitzacions ciutadanes, i ha qualificat de "barbaritat" la justificació de l'indult que va oferir el ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, en el Congrés. També ha denunciat que el ministre, "es va convertir en advocat defensor del kamikaze en utilitzar els mateixos arguments que van usar els seus advocats en el judiciʺ.
 
Així mateix, ha lamentat que Ruiz Gallardón "defensa a l'homicida i no a les víctimes i ha sostingut que no hi ha raons poderoses de Justícia que justifiquen l'indult".
 
La família del jove mort, natural del municipi valencià d'Alzira, ha iniciat una campanya de recollida de signatures al carrer i una altra a través de la pàgina web: derogacionindultokamikaze.es.
 
En l'escrit penjat en la web, es manifesta ʺl’absoluta disconformitat i repulsa per l'indult del kamikaze, condemnat a 13 anys de presó pels delictes de conducció amb greu menyspreu per a la vida dels altres, homicidi i lesions".
 
"L'indult ha sigut tramitat de manera sorprenentment ràpida", lamenta la família, que qualifica la decisió del Consell de Ministres de "arbitrària, injusta i vulnera els més elementals principis consagrats per la Constitució".
 
La petició, dirigida al Ministeri de Justícia, exigeix la "immediata revisió i revocació" d'aquesta decisió, i sol·licita la reforma de la Llei d'Indult per evitar que es torne a produir un "ús abusiu" d’aquesta.
 
La germana de la víctima, Loreto Dolz, ha informat que la família està pendent del recurs que van presentar davant la sala tercera del Tribunal Suprem, en el qual demanen a aquesta instància que resolga si la decisió del Consell de Ministres "va seguir els tràmits i vies legals" pertinents.
 
Dolz ha agraït el suport ciutadà i també de les administracions locals, com els ajuntaments d'Algemesí, Alzira i Aldaia, governats pel PP, que ha aprovat mocions, amb el vot unànime de tots els partits representats per demanar que es revoque l'indult.

next