Diari La Veu del País Valencià
Font de la Figuera – Confusió de Penadés amb els camins
Asensi lamenta la intenció de confusió de Penadés amb els camins

-Les afeccions de les obres de l’autovia i la via fèrria han deixat uns danys per valor de 700.000 euros en l’últim temporal. El deficient desviament de les aigües està danyant seriosament camins, barrancs i camps.
-Des de la Regidoria de Medi Ambient es lamenten les mentides que llança la portaveu de l’oposició sobre aquest tema, sense pensar que els únics perjudicats siguen les i els veïns, inclosos també els seus propis votants.

Fa poc, la Font de la Figuera rebia la visita del Diputat Joan Baldoví, el qual es va traslladar a la població per conèixer els danys provocats per les pluges. Serà el primer de molts representants que l’Ajuntament ha convidat per establir complicitats i que coneguen de primera mà les destrosses. Baldoví també va aprofitar per felicitar l’equip de govern, el qual s’ha bolcat en posar solució a un problema “que ens ha estat imposat, arran de les obres de l’autovia i la via fèrria”, afirma la regidora d’Agricultura i Medi ambient, Carmen Asensi.

Després del ple del passat 29 de desembre, on se li va explicar en reiterades ocasions a la portaveu del PP, Maria José Penadés, tant l’augment de pressupost en un 33% de la partida municipal per camins, com l’adequació dels mateixos amb el Pla Bianual de Camins i Vials de la Diputació, amb una dotació de més de 77.000 € que estan per executar, així com la valoració dels desperfectes, seguint les pautes que han ofert als Ajuntaments tant la Diputació com la Generalitat, i així, després poder plantejar al Ministeri de Foment les modificacions pertinents.

“Han estat moltes les persones que han felicitat l’Ajuntament en la seua tasca informativa arran de l’últim temporal, però hem anat més lluny. Hi ha un pla d’emergències, que ella mateix va votar en contra argumentant simplement que apareixia el nom de la regidora no adscrita, Puri Lluch. També s’ha augmentat la partida de camins un 33% (cosa que quan ella va ser alcaldessa ni existia), entre moltes altres accions “, assegura Asensi.

Dins de la serietat del tema, el més còmic és la predisposició de Penadés a “denunciar” el mateix Ministeri de Foment perquè pague els danys, “ja sabem que la seua acció d’oposició es limita exclusivament a denunciar”. Una cosa que, seguint el procediment pertinent, la regidora afirma no tenir inconvenient perquè els partits ho voten en un pròxim ple, inclòs PP, “perquè ella tinga oportunitat de mostrar la seua oposició a les accions del Govern central, tal com ve manifestant. Al menys, en això estarem d’acord”.

Alhora, acusa la portaveu de “lapsus mentals”, quan se li ha oblidat que ella va acudir al Consell Agrari Municipal de l’any passat en què es constituïa el mateix i s’establien les prioritats de les actuacions en els diferents camins de la localitat (mesura innovadora aquesta que passava de la decisió del regidor o alcalde de torn a la valoració i decisió consensuada per tots els seus membres)

Així mateix, Asensi felicita la portaveu per la seua “capacitat divina” per preveure temporals, millor fins i tot que l’empresa especialitzada que, des del passat mes de desembre, informa l’Ajuntament, coordinant les accions que s’han de dur a terme en termes de prevenció.

L’Ajuntament de la Font de la Figuera agraeix a les institucions la seua ajuda econòmica, com és el cas dels 77.000 euros del Pla de Camins de la Diputació, a més dels ajuts de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa