Diari La Veu del País Valencià
La Font de la Figuera constitueix la Junta Local de Seguretat
L’Ajuntament de la Font de la Figuera acaba de fer un pas endavant en benefici de la seguretat de la població. Amb la constitució de la Junta Local de Seguretat, signada hui dilluns, pretén institucionalitzar les vies que permeten una millor coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat que actuen en l’àmbit del terme municipal.

Amb la formació del mateix es preveu un extra de protecció a les víctimes de la violència de gènere (considerat aquest com a delicte públic, segons la legislació actual encara que s’exerceixca en l’àmbit privat), així com proporcionar-los una resposta policial de la major rapidesa i eficàcia en les situacions de risc. D’altra banda, també cobreix la prevenció i millora de la seguretat ciutadana i la situació del municipi en l’àmbit de la Seguretat Viària Urbana.

En paraules de l’alcalde, Vicent Muñoz, “establim de manera formal allò que ja estàvem exercint de facto, amb la intenció d’aprofitar els protocols a seguir en altres àmbits que puguen sorgir, tant de violència de gènere com de seguretat ciutadana, dotant la població de més tranquil·litat i protecció. Agraisc l’interès de la Subdelegació del Govern, per facilitar els tràmits per dur a terme aquesta nova Junta Local així com que haja atès les nostres reivindicacions in situ”.

Les juntes locals de seguretat constitueixen, alhora, no només els òrgans de coordinació operativa, sinó també informativa, facilitant vies de canalització que permeten la col·laboració dels sectors socials i institucionals afectats en la correcta planificació de la seguretat pública, el que redunda , sens dubte, en un major acostament entre la societat i les Forces i Cossos de Seguretat i, conseqüentment, en una millor protecció per aquestes del lliure exercici dels drets i llibertats públiques reconeguts constitucionalment. Juntament amb l’alcalde, qui copresidirà la Junta Local de Seguretat amb el subdelegat del govern, també seran membres les regidores de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Puri Lluch, i la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Ibana Tormo, i un dels agents de la Policia Local.

Després de la JLS s’ha unit la regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, per traslladar al subdelegat del govern la greu situació provocada pel desviament de les aigües de les infraestructures de ferrocarrils i carreteres, en construcció, i la necessitat d’una solució definitiva que no desplace el problema del barranc dels Molins al barranc d’Ernesto (Gil Martínez).

Així mateix s’ha traslladat la petició històrica que la Font de la Figuera tinga estació de rodalies com fa temps ve exigint-se al Govern Central per part de l’administració local, més encara quan pel terme municipal passen infraestructures ferroviàries de mercaderies, AVE, de carreteres, transvasament, gasoducte, … “cosa que demostra que una població que ha cedit tant en matèria d’infraestructures pugui beneficiar-se, almenys, de la connectivitat ferroviària amb la resta de municipis”, ha remarcat Muñoz.

Comparteix

Icona de pantalla completa