Diari La Veu del País Valencià
Nova adjudicació d’horts d’oci municipals a Rocafort
16 rocafortans conrearan les parcel•les situades en l’antic viver municipal

La delegació d’Agricultura i Horta de l’Ajuntament Rocafort aposta per la iniciativa dels Horts d’Oci adjudicant, per segona vegada consecutiva, les 16 parcel•les municipals entre els veïns de Rocafort. Els terrenys, situats en l’antic viver municipal, tenen aproximademente 45 m2 i la seua concessió és per dos anys.

L’Ajuntament va començar amb el programa dels Horts d’Oci municipals en 2013, amb la intenció d’oferir als veïns un espai en el qual desenvolupar una activitat productiva per al autoconsum i una nova alternativa d’oci. “A través d’aquesta iniciativa es fomenta la cooperació entre els usuaris i la participació activa en aspectes i pràctiques relacionades amb desenvolupament sostenible, la posada en valor de la nostra tradició hortícola, la promoció d’hàbits alimentaris més saludables o la interacció entre generacions diferents”, declara Amparo Sampedro, alcaldessa de Rocafort.

Al procés d’adjudicació de les parcel•les es tenen en compte criteris socials, és a dir, donant prioritat a aquells sol•licitants pertanyents als col•lectius més vulnerables. L’Ajuntament s’ofereix també com a mediador entre propietaris de parcel•les agrícoles en desús i els interessats a conrear-les.

La delegació d’Agricultura i Horta s’encarrega de supervisar el compliment de les normes de funcionament i de mantenir un contacte fluït amb l’interlocutor que decideixen els propis adjudicataris. L’Agència de Desenvolupament Local gestiona els expedients d’adjudicació, les autoritzacions i la cobertura de baixes o renúncies amb els corresponents sol•licitants que van quedar en reserva.

Comparteix

Icona de pantalla completa