Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Rocafort fa balanç econòmic
Es tanca el mandat amb superàvit pressupostari i amb reducció del deute

El passat 30 d’abril es va celebrar l’últim ple ordinari del mandat municipal en el qual l’equip de govern va explicar la gestió econòmica portada durant aquests últims quatre anys.

L’Ajuntament té obligació de fer dació de comptes cada tres mesos, però atés que era l’últim ple del mandat, la corporació municipal va prendre la iniciativa de presentar el balanç dels quatre anys de govern en un document signat i segellat per l’interventor, que va mostrar una evolució econòmica positiva de l’Ajuntament des de 2010 fins al dia d’avui.

Durant el ple es va mostrar amb dades precises com s’ha reduït en aquests anys el deute de l’Ajuntament, tant el financer, corresponent als préstecs bancaris, com el corrent, és a dir, el deute amb els proveïdors. D’altra banda les dades van llançar un important augment del pressupost ajustat, que en 2010 tancava en negatiu, així com el pas d’una situació de dèficit a l’actual de superàvit.

En l’actualitat el deute a proveïdors s’ha reduït en més de quatre vegades des de 2010, en la qual superava els 2 milions d’euros i que ara se situa prop dels 400.000 euros. En el cas el deute als bancs, ha passat dels 226,81 euros per habitant als 144,99 euros actuals.

L’Ajuntament de Rocafort tanca l’actual mandat en positiu, amb un pressupost ajustat proper als 500.000 euros. A més, mentre que en 2010 l’Ajuntament suportava un dèficit de 132.872,11 euros i l’actual exercici finalitza amb un superàvit de 876.762,53 euros.

«En quatre anys, tal com reflecteixen les dades, la situació econòmica ha millorat notablement. Quan va començar el nostre mandat hi havia proveïdors que feia dos anys que no cobraven i no volien seguir treballant per a l’Ajuntament, ara açò no passa», assenyalava el regidor d’Hisenda, Víctor Jiménez. «Rocafort ha guanyat en credibilitat i en solvència. Estem satisfets del treball i volem seguir millorant».

Comparteix

Icona de pantalla completa