Diari La Veu del País Valencià
Rocafort rebutja els nous estatuts del Consorci de Bombers
Desacord davant la rebaixa del finançament per part de la Generalitat

L’últim ple municipal del mandat actual, celebrat el passat 30 d’abril, va rebutjar per majoria la modificació dels Estatuts del Consorci de Bombers.

Entre els motius del rebuig destaca el fet que en els nous estatuts es contempla una rebaixa de l’aportació de la Generalitat al Consorci que, en el seu lloc, serà aportada per la Diputació. Concretament seran 5 milions d’euros anuals que haurà de sufragar la Diputació de València i que, per tant, no seran dedicats a ampliar la dotació econòmica dels seus programes de cooperació i assistència municipals.

«Aquests estatuts introdueixen una nova via de finançament de la Generalitat a costa dels ajuntaments. Estem farts de finançar els despropòsits passats i presents de la Generalitat», declarava l’alcaldessa, Amparo Sampedro, representant de l’Ajuntament en el Consorci. «La Generalitat Valenciana manté un deute de 20 milions d’euros que està sent finançada per la Diputació».

Per exemple, l’Ajuntament de Rocafort destina als serveis socials municipals 280.000 euros anuals, dels quals la Diputació de València aporta 39.000 euros. Açò suposa que la Diputació aporta solament una setena part del total, malgrat que és competència seua segons estableix l’actual Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local, aprovada en 2013.

«La Diputació no compleix amb la seua obligació de ‘sostenir econòmicament’ als ajuntaments, ja que ha d’estar finançant a la Generalitat constantment» declarava Sampedro. «És l’ajuntament el que destina els recursos propis necessaris per a sostenir aquest servei. Si la Diputació no finançara a la Generalitat, probablement disposaria de més recursos i compliria amb les seues obligacions».

Comparteix

Icona de pantalla completa