Diari La Veu del País Valencià
Pactem Nord revisen les iniciatives que es van a implementar
Després de l’aprovació del programa de treball del Consorci Pactem Nord al maig de 2016, les vicepresidències de l’entitat s’han reunit en la seu de Pactem Nord sota la presidència de Rafa García, per a revisar els projectes que es van a engegar amb la col·laboració del SERVEF, en el marc de les accions del Pacte Territorial d’Ocupació, i amb la Diputació de València. El model de treball en xarxa implementat per Pactem Nord permet abordar la problemàtica de la desocupació amb l’engegada de projectes que es configuren des de diferents perspectives amb l’aportació de professionals de diferents disciplines i dels responsables municipals.

Pactem Nord disposa de 5 vicepresidències que integren als ajuntaments i grups polítics, als sindicats i a les associacions empresarials de lHorta Nord. Tenen representació en aquestes vicepresidències l’ajuntament de Massalfassar, en la Vicepresidència 1ª a través del seu alcalde Carles Fontestad, l’ajuntament de Rocafort, amb la Vicepresidència 2ª que assumirà José Antonio González, l’ajuntament d’Alboraia, en la Vicepresidència 3ª amb el seu alcalde Miguel Chavarría, així com la UGT en la Vicepresidència sindical amb Pilar Tarragón i AUPIM en la Vicepresidència empresarial de Pactem Nord amb Ramiro Pescador.

Aquesta reunió ha tingut com a objectiu la revisió conjunta de diferents projectes que han sigut treballades en l’àmbit de la secretaria tècnica en la qual participen professionals del desenvolupament local, la promoció econòmica, l’ocupació i els serveis socials dels ajuntaments i entitats sense ànim de lucre consorciats de lHorta Nord. Els assistents han convingut en la necessitat de reforçar la coordinació intermunicipal i d’impulsar els diferents projectes presentats, doncs tindran una repercussió directa en l’àmbit de la generació d’ocupació en el territori, especialment entre els joves, les dones i les persones aturades de llarga durada. El president Rafa García ha emplaçat a les vicepresidències a una pròxima reunió del Consell Rector en la qual es proposarà el pressupost de l’entitat per a l’exercici entrant.

Comparteix

Icona de pantalla completa