Diari La Veu del País Valencià
La Policia de Rocafort disposa d’un desfibril·lador
La Policia de Rocafort disposa d’un desfibril·lador per a emergències cardiopulmonars
La Policia Local de Rocafort forma els seus agents en l’ús del Desfibril·lador Semiautomàtic DESA, que ha adquirit recentment. Açò fa de Rocafort un municipi pioner a aplicar esta tècnica de reanimació. Amb la formació als agents les patrulles de la policia local de Rocafort estaran preparades per ajudar a salvar vides en casos de parada cardíaca.

Els aparells DESA estan dissenyats per administrar una descàrrega elèctrica únicament si la persona ha estat víctima d’una parada cardíaca, tenen un funcionament senzill i no revesteixen risc ni per a qui aplica la descàrrega ni per a qui la rep.

Emprar un desfibril·lador DESA amb la formació adient en resuscitació cardiopulmonar (RCP) pot reduir uns minuts vitals la primera atenció a la víctima d’un atac al cor. Els estudis indiquen que a un cor afectat li cal una primera descàrrega en els primers 5 minuts des de la parada, i es dóna el cas que la patrulla de la policia local és la que arriba a les emergències dins d’eixe marge temporal. La mitjana de resposta dels serveis d’emergències mèdiques sol ser d’alguns minuts més, i passats 10 minuts des d’una parada cardíaca les possibilitats d’aconseguir el reviscolament minven dràsticament. Per això avançar amb la primera reanimació pot resultar del tot vital, i eixampla el concepte de protecció que associem a les tasques de la policia local de Rocafort.

Comparteix

Icona de pantalla completa