La ʹUniversidad Católicaʹ trenca formalment amb Carcaixent

El ple resol el conveni que en 2005 firmaren l’Ajuntament i la ʹCatólicaʹ després de la ʹfugidaʹ d’aquesta
31 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Carcaixent

El ple de Carcaixent va votar ahir la resolució del conveni que l’any 2005 firmaren l’Ajuntament i la ʹUniversidad Católica San Vicente Mártirʹ mitjançant aquesta ciutat cedia, de manera completament gratuïta i per un període de 50 anys, l’ús de l’edifici de propietat municipal al carrer Santa Ana, prèviament adquirit per Bancaixa.

Se certifica així definitivament la ʹfugidaʹ de la ʹUniversidad Católica San Vicente Mártirʹ, després que l’equip de govern de Lola Botella haja destinat més d’un milió i mig d’euros de recursos públics per facilitar-li la implantació al municipi, primer amb l’adquisició i condicionament de l’edifici que ha estat ocupat fins a finals del curs passat, i després amb la construcció de l’aulari municipal, que ha quedat a mig fer.

Des del grup municipal Bloc-Compromís han destacat que sempre ʺhem denunciat per activa i per passiva que la ʹUniversidad Católicaʹ venia al nostre poble única i exclusivament a fer negoci, però el PP sempre va fer oïts sords a les nostres advertències, i no dubtà en deixar desprotegits els interessos municipals per tal de beneficiar aquesta empresa privadaʺ, afirma el regidor Vicent Albelda. ʺEl PP no va tindre prou en regalar-los l’edifici, sinó que a més, es negà a incloure qualsevol tipus de clàusula de penalització en cas d’incompliment del conveni subscritʺ, afegeix.

ʺHem assistit a un lamentable final, que fins i tot, els responsables de la Católica han evitat donar la cara, de manera que dipositaren les claus en un sobre tancat en el cos de guàrdia de la Policia Local. Presentaren un escrit en registre, en el qual manifestaren, com argument per a donar per resolt el conveni, que les instal·lacions cedides per l'ajuntament no complien les exigències requerides per la Conselleria d'Educació per a l'autorització de les titulacions. I obvien l'acord a què havien arribat amb l'alcaldessa de Carcaixent i pel qual s'estava construint un aulari amb fons del Pla Confiança”, explica Albelda.

Des de Bloc-Compromís s’espera que algú assumisca la responsabilitat política del pas de la Católica per Carcaixent, que deixa com a únic testimoni ʺuna estructura inútil de formigó al sector de Gaianesʺ.

Descargas

next