Diari La Veu del País Valencià
Una llei electoral que garantisca la màxima representativitat de Les Corts
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les retallades del govern de Fabra, “sembla no tindre fi. Ara li toca a la representativitat de Les Corts Valencianes, volen reduir els diputats que el PP en el seu dia va augmentar però nosaltres volem centrar el debat no en la reducció, sinó en la llei electoral que ens fa falta, perquè cal denunciar que el PP posa totes les barreres possibles per evitar una màxima representativitat de tota la societat al parlament valencià i sols busca el seu benefici propi i continuar en el poder al preu que siga i perjudicant a qui siga”.

Segons Morera, “han acabat amb el nostre benestar, han retallat els nostres drets socials i ara, el govern del PP vol retallar el nostre autogovern. Des de Compromís diem que no, que cal alçar-se i reivindicar els nostres diners, el nostre deute històric i fer una llei electoral que garantisca la pluralitat. Des de Compromís no anem a consentir que el PP utilitze maniobres per a perpetuar-se en el poder, retallant el nostre autogovern”.

Mentre una reforma estatutària continua aparcada per a reclamar una millor inversió territorialitzada de l’Estat al País Valencià, “el govern de Fabra, eixe govern que desgoverna, que erra, que no sap rectificar, que retalla, que perjudica als més desfavorits, que no reclama, que no representa al poble, que no defensa els interessos de les valencianes i valencians, intenta crear una agenda política pròpia, per a no parlar dels problemes que ha creat el PP i que el Consell de Fabra no sap resoldre i ho fan des de la demagògia i des del populisme. No parlen que Fabra té un 60% més d’assessors que Camps, no parlen que fan trampes per augmentar el sou als assessors de Fabra i això sí que s’ha de parlar i això sí que ho ha de saber Les Corts, encara que aquest atac al parlamentarisme era d’esperar d’un govern que es transforma en un govern autoritari, que menysprea els tràmits democràtics i que vol governar a colp de decret llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa