Més de mil visites a l’exposició ‘Imatges i Memòria de Mauthausen’ d’Ontinyent

Es tanca el cicle ‘Guerra i Oblit’, dedicat a la memòria dels valencians i valldalbaidins que patiren els camps d’extermini nazis
22 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

Més de 1.000 persones han visitat durant les últimes setmanes a la Casa de Cultura d’Ontinyent l'exposició ‘Imatges i memòria de Mauthausen’, una mostra formada per imatges i textos que documenten la realitat del camp d’extermini nazi de Mauthausen-Gusen, on van estar deportats centenars de valencians i entre ells diversos ontinyentins. A més de l’assistència de diversos grups d’alumnes dels centres educatius, cal destacar l’assistència de 130 persones durant l’última edició de la ‘Nit Oberta’.

Amb la finalització de la mostra el passat dissabte 16 de novembre es tanca el cicle ‘Guerra i Oblit’ organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de diverses entitats, i dedicat a la memòria dels valencians i valldalbaidins que patiren els camps d’extermini nazis. Dins d’aquest cicle, la ciutat ha acollit fins a 18 activitats a l’últim mes i mig, entre aquestes, dues exposicions, dues conferències, dues visites guiades, un audiovisual, la projecció de 2 pel·lícules i 8 documentals, així com un acte d’homenatge en memòria dels valldalbaidins morts a Mauthausen.
 
Alumnes d'un col·legi d'Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava positivament l’acollida a aquestes activitats, destacant que “en temps de crisi reapareixen discursos i comportaments totalitaris, i és una obligació moral d’aquells que creiem en la democràcia no oblidar la història perquè no es torne a repetir. En aquest sentit havíem pensat que era un bon moment per a retre  homenatge a tots els ontinyentins, valldalbaidins i valencians que lluitaren llavors per un sistema democràtic, pels drets i les llibertats, fets que els va acabar costant el trasllat al camp d’extermini de Mauthausen”, explicava.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next