Diari La Veu del País Valencià
Asp reprèn els treballs de neteja del llit del riu Tarafa
En el tram urbà s’efectuen treballs d’esbrossi, neteja i repoblació vegetal amb espècies autòctones.
L’Ajuntament, a través de les regidories de Medi ambient i Serveis, ha reprès els treballs de neteja, manteniment i adequació de la sendera i del llit ric Tarafa.
Segons informa el regidor de Medi ambient, Iván Escobar, “aquestes labors s’han retardat per no coincidir amb el període de nidificació de les nombroses aus que habiten en el riu Tarafa. Gràcies a la col·laboració de l’associació Cardelius s’han pogut catalogar fins a 29 espècies diferent. Hem de conscienciar-nos que cal gaudir del llit del riu Tarafa, però, al mateix temps, també protegir la seva flora i fauna”.
L’edil d’Esquerra Unida assenyala que “els treballs, inclosos al calendari presentat en el Consell Municipal de Medi ambient, el juliol passat, els està duent a terme una empresa d’Asp.”
Iván Escobar, indica que “la neteja i manteniment es va a dur a terme al llarg dels 9 quilòmetres de la sendera homologada. En els trams no urbans es farà un esbrossi del matoll que envaeix la senda i el llit de la rambla i en el tram urbà s’efectuaran treballs d’esbrossi, neteja i repoblació vegetal amb espècies autòctones i s’eliminaran espècies invasores, així com la reparació de la senyalització. També es reposarà el clos que ha estat sostret, tot això per mantenir per a l’ús i gaudi de tots els ciutadans d’una forma òptima i saludable d’un dels entorns mes emblemàtics i transitats del nostre municipi, que, al seu torn, és un dels principals pulmons verds del nostre municipi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa