Diari La Veu del País Valencià
Asp contractarà 24 persones aturades del municipi
El Servef subvenciona amb 87.000 euros dos programes d’ocupació. L’Ajuntament completa l’ajuda amb l’aportació de 17.000 euros que aniran destinats a la contractació de 24 aturats per treballar al Centre de Formació de la Piscina Blava i en diferents àrees municipals.
L’Ajuntament d’Asp, segons explica el regidor de Formació i Ocupació, Iván Escobar, serà beneficiari de dues subvencions per valor de 87.000 euros procedents del SERVEF, per a la contractació de 24 aturats del municipi. Una quantitat que significa la de major quantia de totes les comarques del Vinalopó.
Des de la Consellería s’ha aprovat una ajuda de 56.000 euros per a la contractació de 20 aturats, durant 3 mesos, que treballaran en la consecució d’uns dels projectes més ambiciosos per a la formació dels ciutadans que es volen dur a terme en la localitat, com és el Centre de Formació de la Piscina Blava, que es va iniciar amb diferents tallers d’ocupació.
L’edil d’Esquerra Unida destaca també que “per a aquest projecte, l’Ajuntament, a més de la subvenció del SERVEF, destinarà 11.000 euros per a la millora de salaris dels aturats contractats de la branca de la construcció, peons i oficials d’obra de paleta, pavimentadores o electricistes. Aquests aturats els derivarà el Servef, que realitzarà la selecció d’acord a barems socials i professionals”, assenyala Escobar.
D’altra banda, el regidor de Formació i Empra indica que el segon pla d’ocupació que subvenciona el Servef, és l’anomenat Salari Jove, per a la contractació, durant 6 mesos, de 4 aturats que acaben d’acabar la seva llicenciatura o diplomatura, perquè puguin anar adquirint experiència treballant per a l’administració i, al seu torn, serveixin com a suport als treballadors municipals.
En aquest programa, el SERVEF destina més de 30.000 euros, que l’Ajuntament completarà amb altres 6.000 euros. Aquesta subvenció servirà per contractar un arxiver i un informàtic per a l’àrea de secretaria i informàtica, i dos treballadors socials per agilitar els tràmits en aquesta àrea, especialment a les àrees de major i família.

Comparteix

Icona de pantalla completa