Diari La Veu del País Valencià
Diumenge se celebra el Dia del Major a Asp
L’AJUNTAMENT D’ASP RENDEIX UN HOMENATGE A TRES VEÏNS MAJORS DE CENT ANYS

Diumenge se celebra el Dia del Major amb nombroses activitats i la inauguració de les obres de rehabilitació del Centre de Majors en les quals s’han invertit 30.000 euros

L’Ajuntament d’Asp celebra aquest proper diumenge 6 de novembre el Dia del Major amb l’organització de nombroses activitats entre les quals destaquen l’homenatge a tres veïns, dues dones i un home, nascuts en 1916 i 1917. A més, durant la jornada de portes obertes es podrà visitar les obres de rehabilitació i remodelació del Centre de Majors, situat al carrer Santander, en les quals el Consistori aspense ha invertit 30.000 euros.

La regidora del Major, Yolanda Moreno, assenyala que “hem intentant adequar el Centre de Majors a les necessitats dels usuaris i, sempre, en continu contacte i acord amb ells. A més, també, hem adequat el Centre de Formació Permanent d’Adults Ric Tarafa, que des d’aquest any gaudeix tant del Grau 1 com del Grau 2”.

Segons explica l’edil d’Esquerra Unida, “les obres que s’han realitzat han estat tant en la planta baixa com en la primera planta. En la planta baixa s’ha creat un aula de tallers i un aula de jocs en la qual poden practicar dòmino, jugar a les cartes, etc. A més, aquestes dues zones es poden unir i formar una habitació gran per a activitats i esdeveniments amb un nombre major de persones. Les aules, també, estan preparades per a les activitats dinàmiques que s’organitzen des del Centre de Majors i la Regidoria, com són els cursos de teatre o la gimnàstica de manteniment. En la planta baixa s’han creat despatxos per a les diferents associacions de majors i una biblioteca-hemeroteca, on poden anar a llegir els periòdics i llibres, que es comparteix, amb diferents horaris, amb el Centre de Formació d’Adults. La primera planta s’ha dedicat a les aules del Centre de Formació Permanent d’Adults Riu Tarafa, la sala d’Informàtica i els despatxos de direcció”.

Yolanda Moreno destaca que “per conèixer totes aquestes obres de rehabilitació, en les quals hem posat un gran esforç i dedicació per totes les parts, demà dissabte de 12 a 13 hores hi haurà una visita guiada per la direcció i l’associació d’alumnes de la EPA. Per al diumenge, que serà quan celebrem el Dia del Major, s’han organitzat nombroses activitats, des del matí fins a la tarda, per a tots els gustos i poder passar un dia de convivència. Hi haurà campionat de petanca, sessions de gimnàstica, concursos de porra i chinchón i, per descomptat ball. I a partir de dos quarts de set rendirem un homenatge a les tres persones d’Asp que ha arribat o arribaran en breu als cent anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa