Diari La Veu del País Valencià
L’esport d’Asp aconsegueix de nou el certificat d’espais càrdioprotegits
Es compleix el quart any de disposició de desfibril·ladors i personal format per al seu maneig en tots els recintes que depenen de la Regidoria d’Esports.

Un any més, la Regidoria d’Esports està impartint entre els seus treballadors el curs de maneig del desfibril·lador semiautomàtic (DESA), de manera que tant el camp de futbol “Les Fonts”, com les piscines municipals d’estiu i “Tomás Martínez Urios” i el Pavelló Esportiu Municipal i totes les seues pistes annexes es convertisquen en “Espais Càrdioprotegits”.

Es compleixen així quatre anys seguits des de l’entrada dels recintes esportius municipals en la prestigiosa “Plataforma d’Espais Càrdioprotegits” d’Espanya, sent l’Ajuntament d’Asp pioner en seguretat cardíaca i reanimació cardiopulmonar per a la protecció dels seus usuaris. En aquesta ocasió, els socorristes i conserges de les instal·lacions han renovat la seua acreditació, alhora que s’ha ampliat la formació al nou personal de la Regidoria d’Esports.

Cal recordar que per a ser considerat “Espai Càrdioprotegit”, a més d’estar en possessió dels corresponents desfibril·ladors en perfecte estat de revista, ha d’haver-hi personal format en el seu maneig, seguint les directrius de la Conselleria de Sanitat i del International Liaison Committee on Resuscitation. Per al Regidor d’Esports, Chema García Payá, “és de nou una satisfacció aconseguir els certificats d’Espais Càdioprotegits per a les instal·lacions esportives d’Asp. Cal tenir en compte que els primers minuts d’assistència a una persona amb infart de miocardi són vitals, sent fonamental actuar abans d’arribar a l’hospital. Amb aquests espais – continua l’edil d’Esquerra Unida – no s’assegura salvar vides, però sí ampliar les possibilitats de supervivència de la persona afectada, encara que esperem seguir sense haver-los d’utilitzar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa