Diari La Veu del País Valencià
Èxit del servei de recollida porta a porta de residus per a establiments d’Asp
El servei de recollida porta a porta de residus per a establiments d’Asp aconsegueix 12,4 tones durant 2016

Els treballs són realitzats per persones amb discapacitat psíquica del Centre Espacial de Empelo Empleoaspe.Des. SL que recullen cartró, envasos, vidre, olis usats i piles en els 68 comerços adherits al programa impulsat per la Regidoria de Medi ambient

Un total de 12,4 tones de cartró, envasos, vidre, piles i oli usat es porten recollits, durant l’any 2016, a través del servei de recollida de residus porta a porta al que estan adherits 68 comerços de la localitat i que està impulsat per la Regidoria de Medi ambient.

Aquesta iniciativa es duu a terme a través d’un conveni amb el centre especial d’ocupació EMPLEOASPE.DISC.SL i la duen a terme persones amb discapacitat psíquica, sota la supervisió de professionals qualificats. Els usuaris del Centre de Dia El Pont efectuen la recollida i el seu posterior transport al Punt Net d’Asp dels residus ordinaris i a gestors autoritzats per als residus específics, olis usats i piles. A més des d’aquest centre, es realitzen campanyes de sensibilització i adhesió al programa en els diferents establiments de la localitat.

Segons explica el regidor de Medi ambient, Iván Escobar, “l’any 2012, l’Ajuntament d’Asp va engegar aquest tipus de servei un total de 68 comerços s’han adherit a aquest programa. Aquest servei té un triple objectiu: d’una banda facilitar als comerciants d’Asp el desprendre’s dels residus ordinaris (cartró, envasos, vidre, etc) i específics (piles i olis usats) que generen en els seus negocis; i per una altra, col·laborar activament amb aquest servei es contribueix a millorar la imatge del municipi, eliminant les acumulacions de cartró que es produeixen en els contenidors i en la porta dels establiments, alhora que s’aconsegueix un reciclatge més eficaç amb la consegüent millora mediambiental. A més, es dóna ocupació i es normalitza i integren persones amb discapacitat psíquica del nostre poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa