Diari La Veu del País Valencià
Asp engega les Primeres Jornades de Salut per a Escolars
Els alumnes dels col·legis d’Asp rebran informació, assessorament i pràctiques divertides sobre higiene dental, alimentació saludable, primers auxilis, diabetis, reanimació cardiopulmonar i pubertat-adolescència.

L’Ajuntament d’Asp, a través de la Regidoria de Sanitat i en col·laboració amb el Centre de Salut i Creu Vermella, ha engegat les Primeres Jornades de Salut dirigida als alumnes i alumnes d’Infantil i Primària dels diferents centres escolars de la població.

El primer col·legi a conèixer aquesta experiència va ser El Castell i la iniciativa va tenir una gran acceptació, per tota la comunitat educativa del centre, divendres passat 18 de novembre, que va explicar a més amb la participació del professorat i l’AMPA.

Segons explica la regidora de Sanitat, Yolanda Moreno, “cada mes acudirem a un centre escolar amb professionals del Centre de Salut i de Creu Vermella. L’objectiu és començar a conscienciar als nens i nenes perquè adquireixin, des de petits, hàbits saludables, i coneixements de primers auxilis”.

L’edil d’Esquerra Unida assenyala que “es van a organitzar esmorzars saludables a força de fruites, diferents circuits d’esports, tallers i xerrades relacionades amb la salut i els nens i nenes també podran conèixer per dins les ambulàncies que tenim”, i concreta que “per als alumnes i alumnes d’Infantil anem a centrar els temes en higiene dental, alimentació i primeres nocions de salut. Pels de Primer i Segon de Primària Alimentació i Hàbits Saludables. I pels de Tercer i Cambra, , primers auxilis i Diabetis. I per a Cinquè i Sisè de Primària, realitzarem practiques de reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica, xerrades sobre adolescència i pubertat. Serà tot molt amè perquè els nens coneguin i aprenguin temes relacionats amb la salut, alhora que es diverteixen”.

Yolanda Moreno, que és infermera de professió, també participarà en aquestes jornades oferint les xerrades i pràctiques sobre RCP (Reanimació Cardiopulmonar), i recorda que aquesta iniciativa ja es va engegar en el col·legi Doctor Calataiud, quan era presidenta de l’AMPA i ara, des de la regidoria que dirigeix ha volgut portar-la a tots els centres escolars de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa