Diari La Veu del País Valencià
Asp destina 31.000 euros a fomentar l’associacionisme i la participació ciutadana
Un total de 32 col·lectius del municipi de tots els àmbits reben subvenció durant 2016.

La Taula de Subvencions de l’Ajuntament d’Asp ha aprovat aquesta setmana la proposta definitiva de repartiment de subvencions per a associacions de l’any 2016. En total es reparteixen 31.000 euros entre 32 col·lectius del municipi, entre els quals es troben AMPAS de centres escolars, associacions culturals, socials o relacionades amb l’àmbit de la salut.

Segons explica el regidor de Participació Ciutadana, Jonatan Molina, “aquesta convocatòria es correspon amb la subvenció que des de fa diversos anys l’Ajuntament destina al foment de l’associacionisme i la participació ciutadana, col·laborant amb aquelles entitats que desenvolupen una important labor en el municipi”.

L’edil d’Esquerra Unida destaca “el compromís per part de l’Ajuntament de reforçar el teixit associatiu, no solament amb aquestes subvencions sinó amb una altra sèrie de mesures com, per exemple, establir la gratuïtat de l’ús de certes instal·lacions municipals (Teatre Wagner, Pavelló Municipal,…) per a poder desenvolupar diferents activitats”.

Jonatan Molina assenyala que “l’assignació de l’import d’aquestes subvencions es realitza valorant criteris com la participació i incidència de les activitats a subvencionar, la promoció de valors culturals i de tradicions del poble o l’estabilitat de la gestió i dels programes desenvolupats per l’entitat corresponent”.

Finalment, el regidor de Participació Ciutadana recorda que “a més d’aquesta convocatòria, existeixen convenis amb moltes més associacions com Creu Roja, APPDA, Alzheimer, Plataforma Contra el Fam, Residència d’Ancians, etc. Les associacions ja convingudes no poden participar en aquesta convocatòria, la qual cosa permet que el repartiment econòmic siga més equitatiu i tots els col·lectius puguen accedir a una part”

Comparteix

Icona de pantalla completa