Diari La Veu del País Valencià
Presentació d”Estudio Constructivo de las eficaciones rurales de Aspe’
Tota pedra fa paret. Amb aquesta petita “pedra” que s’aporta a la memòria d’Asp, es pretén fer una reflexió sobre l’estat del patrimoni constructiu rural de la localitat, la qual cosa va ser i com es va fer i el que queda d’ell.
Aquest llibre és més que la compilació de construccions rurals d’Asp. Davant la deterioració que van presentant moltes d’elles, s’ha intentat reflectir no solament com eren sinó com es van realitzar, analitzant el seu procés constructiu així com els materials i tècniques utilitzats per a la seva execució. D’aquesta forma, es pretén obrir una petita finestra cap al passat i mostrar com ha canviat la forma de construir i de viure, així com els usos i les necessitats del poble.
Solament queda animar a conservar, o almenys a documentar, la qual cosa encara queda, perquè les generacions futures puguin gaudir d’aquest patrimoni.
Tots dos autors, Inés Navarro Martínez (Asp, 1978) i Juan José Navarro Martínez (Asp, 1969), són Arquitectes Tècnics amb Grau en Arquitectura Tècnica.

Comparteix

Icona de pantalla completa