Diari La Veu del País Valencià
Tercera edició d”El Dia més Curt’ a Asp
Avui dimecres 21 de desembre a les 20:00h, en el Teatre Wagner d’Asp, tindrà lloc la tercera edició d'”El dia més curt”, que organitza el Festival de Cinema Xicotet a través de la Regidoria de Festes. Per tercer any consecutiu, el certamen cinematogràfic d’Asp s’uneix a aquesta iniciativa, també coneguda com la festa del curtmetratge espanyol; que engega la Coordinadora del Curtmetratge Espanyol, amb el suport del Ministeri de Cultura i la col·laboració de l’Institut Cervantes, la Filmoteca Nacional, l’Acadèmia del Cinema i la Fundació SGAE, entre uns altres.

Enguany, com a novetat, es presentaran diversos curtmetratges de realitzadors alacantins. Un d’ells serà Nit de bruixes d’Augusto Almoguera, rodat en part en la urbanització Santa Elena d’Asp i que compta amb la col·laboració de veïns de la localitat. El monstre d’Halloween d’Alejandro Díaz i Silenci de Jesús Doll completen els títols provincials. Els directors i l’equip tècnic i artístic estaran en l’acte per a presentar les seues respectives obres. També podrà visionar-se l’últim curtmetratge de Javier Fesser, entre altres grans noms del cinema espanyol. L’entrada
és lliure fins a completar aforament.

L’edil de Festes, Isabel Pastor, assenyala que “està celebració s’organitza coincidint amb el solstici d’hivern. En les seues dues edicions anteriors ha tingut un gran acolliment, tant que s’ha hagut d’anar situant en llocs més amplis per a acollir tot l’aforament que gaudeix d’aquesta activitat i que creix any a any”. La regidora d’Esquerra Unida agraeix “el suport del cineasta d’Asp Juan Torres, que és l’alma mater i el director del Festival de Cinema Xicotet que sempre està disposat a l’hora d’organitzar activitats d’aquest tipus” i destaca que “cada edició augmenta la qualitat de les projeccions i es presenten més curts, enguany com a novetat, participen curts realitzats per alacantins i de grans noms del cinema espanyol” i al seu torn, Isabel Pastor convida a tota la població a gaudir de tota una vesprada visionant curts cinematogràfics.

Comparteix

Icona de pantalla completa