Diari La Veu del País Valencià
Asp acull el Campionat Comarcal de Colombicultura
Les sis proves puntuables organitzades pel Club El Niu d’Asp, se celebren els dimarts i dissabtes del mes de gener, des de les quatre de la vesprada.

Durant tot el mes de gener de 2017, la població d’Asp està sent seu del Campionat Comarcal de Colombicultura, servint de torneig classificatori per al proper Intercomarcal, sens dubte un dels campionats més prestigiosos i competits d’Espanya.

Les sis proves puntuables es realitzen a partir de les quatre de la vesprada els dimarts i els dissabtes, prenent com a punt de partida la seu a la urbanització Santa Elena del Club de Colombicultura “El Niu d’Asp”, organitzador del campionat concedit per la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana.

L’esport de la colombicultura consisteix en la cria, ensinistrament, solta, entrenament i competició de coloms esportius o de pica, valorant-se l’instint del mascle per atreure la coloma, que es distingeix mitjançant una ploma blanca col·locada en la seua cua, puntuant conforme al zel, constància i habilitat en els mètodes de seducció del colom. La gran tradició i prestigi a la Comunitat Valenciana d’aquest esport de més de tres-cents anys d’antiguitat, l’elevat nombre d’afeccionats que el practiquen i el suport social i cultural que gaudeix a tots els nivells, ha suposat que la Colombicultura tinga la seua pròpia Llei per regular les mesures de protecció als coloms esportius i els seus colomars.

En el Campionat participen clubs de tota la província d’Alacant, inscrivint-se fins i tot coloms d’altres províncies entre el contingent dels 95 concursants. El Regidor d’Esports, Chema García Payá, ha manifestat sentir-se “orgullós de la labor que està fent el Club El Niu d’Asp, amb el seu president Ernesto Iñesta al capdavant, havent aconseguit portar la nostra localitat a un campionat que feia nou temporades que no es produïa. Com s’està veient en els últims anys, des de l’Ajuntament d’Asp seguim recolzant l’esport menys mediàtic però igual d’important que la resta, fomentant a més un esport autòcton tan bonic i amb tant d’arrelament en la nostra població com és la colombicultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa