Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Asp edita un catàleg sobre les aus
L’Ajuntament d’Asp edita un catàleg sobre les aus que habiten en el riu Tarafa i en el Paratge Natural dels Algezares

La publicació està a la disposició de tots els veïns i visitants en la nova Oficina de Turisme

L’Ajuntament d’Asp, amb l’objectiu de divulgar els valors mediambientals del municipi i per ajudar a potenciar el turisme ornitològic i d’interior, ha editat, en col·laboració amb l’Associació de Defenses de les Aus Verge de les Nieves “Carduelis”, un catàleg amb una àmplia explicació sobre les aus que habiten a l’entorn del riu Vinalopó, dins del Paratge Natural dels Algezares, i en el del riu Tarafa. En total s’han catalogat més de 69 espècies, entre les quals destaquen el Blauet, la Cadernera, el Cernícalo o el Mussol Real. Aquesta nova publicació està ja a la disposició de tots els veïns i veïnes de la localitat i dels visitants en la nova Oficina de Turisme d’Asp, situada al carrer Major.

Segons explica el regidor de Medi ambient, Iván Escobar, “des de l’any 2002 s’estan realitzant un projecte sobre la població d’aus que circulen pel nostre entorn i s’ha comprovat científicament que utilitzen el riu Vinalopó i el riu Tarafa com a recorregut migratori cap a Àfrica. Tenim una gran varietat amb més de 69 espècies censades”.

L’edil d’Esquerra Unida recorda que “des de l’Ajuntament organitzem periòdicament activitats gratuïtes perquè petits i majors puguen conèixer com s’anellen els ocells, realitzar un seguiment al cens d’aus catalogades i conèixer l’existència de noves espècies. Ara hem volgut fer un pas més i hem editat aquesta publicació perquè quede reflectit tot el treball”.

Escobar agraeix “l’enorme treball que realitza Pedro Gómez Clavel, anillador d’Asp expert en aus silvestres del Centre de Migració d’Aus de Madrid i l’associació “Carduelis”, que són els grans impulsors de tot el treball que s’està realitzant, i convida petits i majors a conèixer aquest catàleg i gaudir de les activitats que organitzem des de la Regidoria de Medi ambient”.

Comparteix

Icona de pantalla completa