Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Asp contracta 41 aturats del municipi
L’Ajuntament d’Asp contracta 41 aturats del municipi en tres nous plans d’ocupació

El SERVEF i Conselleria aporten 156.604 euros que han permès que persones aturades estiguin treballant al Centre de Formació de la Piscina Blava i en diferents àrees municipals

L’Ajuntament d’Asp ha contractat, durant finals de desembre i principis de gener, un total de 41 persones parades del municipi per a treballar en tres nous plans d’ocupació subvencionats, principalment, per la Consellería d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del SERVEF. Estant finançats els programes amb fons procedents del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). En total les ajudes ascendeixen a 156.604 euros, la qual cosa significa la major quantia de tots els municipis de les comarques del Vinalopó, mentre que des de les arques municipals s’aporten 17.000 euros.

Aquests tres plans han permès aconseguir treball a 20 persones, durant tres mesos, en el projecte del Centre de Formació de l’antiga Piscina Blava; a 17 aturats, durant 6 mesos, per realitzar labors a les diferents àrees de l’Ajuntament; i a 4 llicenciats o diplomats que han acabat la seua carrera i que treballen de suport als treballadors municipals, alhora que adquireixen experiència.

Segons explica el regidor de Formació i Ocupació, Iván Escobar, “des de Consellería aporten 56.810 euros per a la contractació de 20 aturats que, des de finals de desembre de 2016, estan treballant en la consecució d’uns dels projectes més ambiciosos per a la formació dels ciutadans que estem duent a terme com és el Centre de Formació de la Piscina Blava, que es va iniciar amb anteriors tallers d’ocupació”.

L’edil d’Esquerra Unida agrega que “per a aquest projecte, l’Ajuntament, a més de la subvenció, destina 11.000 euros per a la millora de salaris de les persones contractades de la branca de la construcció, peons i oficials d’obra de paleta, pavimentadores o electricistes. Aquests aturats els va derivar el SERVEF, després d’una la selecció realitzada conjuntament amb tècnics municipals, d’acord a barems socials i professionals”, assenyala Escobar.

D’altra banda, el regidor de Formació i Ocupació explica que “el segon pla d’ocupació que subvenciona el SERVEF és l’anomenat Salari Jove, que permet la contractació, durant 6 mesos, de 4 aturats que acaben d’acabar la seua llicenciatura o diplomatura, perquè puguen anar adquirint experiència treballant per a l’administració i, al seu torn, servisquen com a suport als treballadors municipals. En aquest programa, el SERVEF destina 30.293 euros, mentre que l’Ajuntament ho completa amb altres 6.000. Aquest pla serveix per contractar un arxiver i un informàtic per a l’àrea de secretaria i informàtica, un treballador social per agilitar els tràmits, especialment a les àrees de major i família, i un a l’àrea de turisme”.

D’altra banda, el regidor d’Esquerra assenyala que l’Ajuntament d’Asp “també ha pogut aconseguir un nou pla, aprovat amb una ajuda de 69.501 euros des de Consellería, per a la contractació de 17 persones, durant 6 mesos, derivades des del SERVEF d’acord a barems socials i professionals, per a treballs a les diferents àrees municipals”.

Iván Escobar destaca “el gran treball que s’està fent des de l’equip de govern (EU-PSOE) i el compromís de tots els regidors i empleats municipals de redoblar esforços en l’objectiu que l’ocupació siga una prioritat en l’Ajuntament d’Asp”.

Comparteix

Icona de pantalla completa