Diari La Veu del País Valencià
La piscina coberta d’Asp compleix el seu desè aniversari
La instal·lació municipal ha registrat més d’un milió i mitjà d’accessos en els seus deu anys d’obertura.

Diumenge que ve, 29 de gener, es compleixen deu anys de l’obertura al públic de la piscina coberta climatizada d’Asp, batejada com Tomás Martínez Urios quatre anys més tard, com a homenatge a qui ha estat fins ara el més gran nadador aspense.

Després de diversos anys de projectes i d’obres, la piscina d’Asp es va engegar el 29 de gener de 2007, després d’un intens cap de setmana de portes obertes organitzat pel consistori aspense perquè tots els ciutadans pogueren contemplar els racons i acabats de la que seria, i segueix sent, una de les piscines cobertes de referència a nivell nacional.

El model de gestió escollit en el començament de la seua marxa va ser a través d’un contracte administratiu de concessió de serveis subscrit amb A.F.S. Consultoria i Gestió Esportiva. Els problemes empresarials i econòmics que va travessar aquesta mercantil valenciana al febrer de 2010, just tres anys després de la seua obertura, van fer que la piscina aspense haguera de tancar durant quatre mesos, igual que va ocórrer amb els recintes del pavelló esportiu i el camp de futbol “Les Fonts”, subjectes al mateix contracte.

A l’estiu de 2010 el consistori aspense va aconseguir recuperar les instal·lacions municipals mitjançant diverses actuacions judicials. Passat un període de transició, al gener de 2012, per l’equip de govern que van formar Esquerra Unida i PSOE es va optar per la gestió pública i directa de tots els serveis esportius municipals, incloses les instal·lacions. Des de llavors, les xifres d’assistència no han fet més que augmentar, passant dels cent quinze mil de mitjana entre els anys 2007 i 2011, als cent vuitanta mil de 2012 i més de dos-cents mil usos anuals des de 2013.

Amb les entrades registrades en aquest últim any, ja són més d’un milió i mig els accessos que s’han comptabilitzat a la piscina climatizada aspense, a la qual s’han associat o abonat des dels seus inicis fins disset mil persones diferents, sense comptar aquelles que l’han gaudida per lliure amb entrades puntuals. Avui, una dècada després, la Piscina Municipal Tomás Martínez Urios d’Asp no és només un referent arquitectònic i constructiu, sinó també quant a la gestió dels seus elements tècnics i dels serveis que ofereix als usuaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa