Diari La Veu del País Valencià
Manteniment i adequació del llit del riu Tarafa
L’Ajuntament d’Asp destina prop de 21.000 euros per al manteniment i adequació del llit del riu Tarafa

Els treballs en un dels principals pulmons verds del municipi, que és molt transitat pels veïns i veïnes han estat consensuats pel Consell Municipal de Medi ambient

L’Ajuntament d’Asp destinarà, durant l’any 2017, prop de 21.000 euros per a treballs de manteniment i adequació del llit i sendera del riu Tarafa, un dels principals pulmons verds del municipi i que és molt utilitzat pels veïns i veïnes per caminar, passejar, córrer i muntar amb bicicleta. Totes les labors que es duran a terme han estat aprovades, per unanimitat, en l’última sessió del Consell de Medi ambient, on estan representades les diferents associacions mediambientals de la localitat.

Segons explica el regidor de l’àrea, Iván Escobar, “la neteja i manteniment es durà a terme al llarg dels 9 quilòmetres de la sendera homologada. La setmana passada ja duem a terme l’eliminació dels despreniments ocasionats per l’últim temporal.

En els trams no urbans es farà un esbrossi del matoll que envaeix la senda i del llit de la rambla i en el tram urbà s’han començat ja treballs d’esbrossi, neteja i repoblació vegetal amb espècies autòctones i l’eliminació d’espècies invasores, així com la reparació de la senyalització”.

A més, segons indica l’edil d’Esquerra Unida “també es reposarà el tancat que ha estat sostret. Tots aquests esforços i inversió econòmica va encaminat a mantenir en les millors condicions possibles un dels entorns més emblemàtics i transitats del nostre municipi”.

Escobar destaca que “els treballs els està duent a terme una empresa d’Asp, juntament amb operaris de l’àrea de Serveis de l’Ajuntament, i realitzarà treballs durant tot l’any excepte en els mesos estivals que es pararà pel període de reproducció de les aus”.

El regidor de Medi ambient recorda que “gràcies a la col·laboració de l’Associació Carduelis s’han pogut catalogar fins 69 espècies diferents i hem publicat en un catàleg, que està a la disposició de tots els veïns i veïnes i visitants en l’Oficina de Turisme i que portàrem a FITUR la setmana passada a Madrid.

Finalment, Iván Escobar indica que “hem de gaudir d’aquest magnífic pulmó verd, que és el llit i la sendera del riu Tarafa, però, al mateix temps, conscienciar-nos que també els hem de mantenir i protegir la seua flora i fauna”.

Comparteix

Icona de pantalla completa