Diari La Veu del País Valencià
Asp inicia les labors de retirada de processionària
Davant els pocs recursos oferits per part de la Consellería de Medi Ambient, el Consistori ha decidit dur a terme aquesta tasca amb quatre persones contractades a través del Emcorp, programa d’ocupació del Servef, amb un pressupost superior a 12.000 €.
L’Ajuntament d’Asp, a través de les Regidories de Medi Ambient i Serveis, ha començat la retirada de bosses de processionària, en parcs i zones públiques, així com als centres educatius del municipi i en els paratges del Cantal d’Eraes, Els Algezares i el Penyal de l’Ofra. Les tasques, les despeses de les quals ascendeixen a més de 12.000 euros, les estan realitzant quatre treballadors que han estat contractats recentment a través del Pla d’Ocupació d’Emergència Social (Emcorp), subvencionat pel Servef, sota la supervisió del director tècnic responsable de l’empresa TPM S.L.
Segons explica el regidor de Medi Ambient, Iván Escobar, “donada la proliferació de la plaga de procesionaria i davant els pocs recursos oferts per part de la Consellería de Medi Ambient en els últims anys, a pesar que és competència seva, hem hagut d’actuar perquè per a l’actual equip de govern és un tema sensible mantenir en bones condicions els nostres paratges naturals, parcs i centres escolars. Per això, hem pres la determinació d’actuar amb mitjans municipals per poder frenar les plagues de procesionaria i tomicus que estan atacant i minvant nostres pinadas”.
L’edil d’Esquerra Unida assenyala que “després del bon treball realitzat en els anys anteriors, malgrat la gran proliferació de processionària a causa de les inusuals altes temperatures, aquest any les dades que ens presenten els tècnics i els recursos que anem a emprar, seran suficients per pal·liar la plaga i augmentar el territori a tractar, podent arribar a pràcticament la totalitat del terme municipal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa