Diari La Veu del País Valencià
I Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència a Asp
L’Ajuntament d’Asp, després de la seua aprovació en el ple del passat mes de desembre, ha engegat el I Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència, que el seu objectiu és promocionar la salut entre els veïns per a prevenir el consum de drogues i tractar de pal·liar o reduir els danys personals, familiars i socials que aquest tipus de trastorns genera en les persones.

Aquest Pla té com a objectiu crear la Comissió Municipal en Drogodependència, per a açò, la Regidoria de Sanitat, a través de Serveis Socials, Seguretat, Educació i Joventut, en col·laboració amb professionals de la Policia Local, Guàrdia Civil, Projecte Home i Projecte Fènix, va a assessorar, principalment, als joves en l’ús del seu temps lliure amb un oci més creatiu, deixant a un costat el consum de drogues i altres addiccions.

Segons explica la regidora de Sanitat, Yolanda Moreno, “la implantació de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), tindrà la seua ubicació en la Centre Social Casa del Cisco i comptarà amb un psicòleg i una educadora.”

“Després dels estudis realitzats- prossegueix l’edil d’Esquerra Unida- s’ha vist que entre els 6 i 30 anys d’edat es troba el 30% de la població diana objecte d’intervencions de prevenció i conductes addictives i un 14% es troba entre els 6 i 15 anys. Per açò, realitzarem programes de prevenció en tots els centres educatius del municipi, en els dos instituts de secundària, en el Centre Permanent d’Adults, en el Centre de Dia El Pont, a més de treballar en el Centre Juvenil”.

Yolanda Moreno assenyala que “segons les dades que manegem, durant l’últim any, les substàncies, legals o il·legals, que més consumeixen joves i adolescents són alcohol (76%), tabac (32%), canabis (23%) i amb un consum més baix estan la cocaïna, els al·lucinogens, èxtasis o anfetaminas, amb un consum per sota del 10%”.

Aquest programa d’intervenció de drogodependència per a menors, que serà a nivell educatiu, familiar i comunitari, estarà també coordinat amb l’àrea de Serveis Socials a través dels programes d’Emergència Social, Intervenció Família, Centre de Menors, Inserció Laboral i Espais Familiars, explicant també amb la col·laboració de de l’àrea d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament Local.

El I Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència té un període d’actuació d’entre 2017-2020 i en aquest primer any va a anar encaminat als instituts i entorn dels mateixos, actuant en la població de risc amb programes de prevenció, ocupacionals i d’oci; i en els centres d’educació de Primària i Secundària, donant també formació al professorat. A més, es té previst desenvolupar un protocol d’atenció i derivació.

Per a una correcta avaluació i seguiment d’aquest Pla es va a crear una comissió municipal de Prevenció de Drogodependència, conjuntament amb un Pla de Seguretat en els instituts i centres educatius en col·laboració amb la Policia Local. Per a açò, recentment, l’alcalde, Antonio Port, i el regidor de Seguretat, Chema García Payá, van visitar, acompanyats d’agents, els instituts d’Asp per a informar de tot el procediment.

Comparteix

Icona de pantalla completa