Diari La Veu del País Valencià
Assessorament per als cuidadors no professionals
L’Ajuntament d’Asp assessorarà sobre la reclamació de responsabilitat per la minoració en les prestacions de cuidadors no professionals

Qualsevol afectat podrà reclamar a Consellería la devolució dels imports retallats de manera il·legal des de novembre de 2012 fins a desembre de 2015

L’Ajuntament d’Asp ha creat un procediment per assessorar als seus cuidadanos sobre la reclamació de responsabilitat patrimonial per a la devolució de la minoració en les prestacions de cuidadors no professionals. Aquesta minoració, realitzada per Consellería en el període comprès entre novembre de 2012 i desembre de 2015, va suposar un perjudici econòmic per a aquells cuidadors no professionals que cuidaven una persona depenent.

El regidor de Benestar Social, Jonatan Molina, assessorat pel Servei Municipal d’Atenció a la Dependència, ha recopilat tota la documentació necessària i l’ha dirigida a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament perquè qualsevol persona puga acudir i realitzar el procediment emplenant simplement un formulari i aportant la carta on apareix l’aprovació del seu Programa Individual d’Atenció (PIA).

“Ha estat demostrat per via judicial que aquestes retallades van ser il·legals i que les persones depenents van confiar en l’Administració, ja que no es va dictar cap resolució que comunicara aquesta minoració” afirma l’edil. “El procediment és molt senzill, així que la nostra labor és simplement informar a possibles afectats i orientar-los sobre com poder fer la sol·licitud.”

Les Plataformes en defensa de la Llei de Dependència estan lluitant perquè la devolució d’aquests diners es realitze d’ofici, però mentrestant l’Ajuntament posseeix la sol·licitud, que es pot lliurar per finestreta única. És molt important que estiga signada per la persona en situació de dependència o, en cas de ser menor d’edat o estar incapacitat judicialment, signaria el seu pare/mare o tutor legal.

Comparteix

Icona de pantalla completa