Diari La Veu del País Valencià
Fernando Villalonga: La LUEV ha garantit la supervivència del valencià

RedactaVeu / València.

“L’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià ha garantit la supervivència de la llengua com a signe d’identitat del poble valencià” ha afirmat Fernando Villalonga, exconseller d’Educació i Cultura del primer govern del Partit Popular, que ha participat en el Simposi ‘El Valencià: present i futur’, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a commemorar el trenta aniversari de l’aprovació de la LUEV.

Villalonga ha justificat la recuperació del valencià per la voluntat de consens del partits polítics majoritaris, que van propiciar la LUEV fins a convertir-la en una llei fonamental dins del sistema educatiu, al temps que ha reclamat un major grau d’ensenyament en valencià a tot el País Valencià.

“Estic a favor de l’ensenyament en valencià cent per cent en tot el territori i també en els centres concertats”.

Respecte al tancament de la Radiotelevisió Valenciana, l’exconseller ha declarat estar d’acord amb la decisió del govern del Partit Popular.

“El tancament està justificat. RTVV és una televisió inviable i una eina dels partits en el govern”. No obstant, Villalonga considera necessari que el País Valencià “compte amb uns mitjans públics ajustats a la realitat, de qualitat i en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa