Diari La Veu del País Valencià
Asp Emprèn obre les inscripcions per a la segona edició
L’Ajuntament d’Asp, al costat de la Fundació Universitas Miguel Hernández, ha obert les inscripcions per a la segona edició d’Asp Emprèn.
Aquesta iniciativa té com a objectiu impulsar l’activitat empresarial de la localitat i fomentar l’emprenedoria i la creació de negocis. El programa ofereix formació pràctica, assessorament personalitzat i premis als millors projectes empresarials. Els interessats podran inscriure’s de forma totalment gratuïta fins al 6 de març a través de la web del programa www.emprendeumh.es/aspe o en les instal·lacions de l’Ajuntament.
Asp Emprèn comptarà, igual que la primera edició, amb dues categories: en la primera d’elles podran participar empreses ja creades que tinguin la seva seu social i/o punt de venda o producció a Asp. En la segona, emprenedors, individuals o en equip, que tinguin una idea de negoci i que encara no hagin iniciat la seva activitat empresarial. Aquests hauran d’estar empadronats a Asp o comprometre’s a establir la seva activitat en el municipi.
Aquest programa està basat en les següents vies: la formació, l’assessorament personalitzat i les activitats de networking. Aquestes vies tenen com a objectiu que empreses i emprenedors coneguin els aspectes vitals per a la creació, la gestió i la consolidació d’empreses.
La formació es divideix en quatre grans blocs. El primer d’ells és el màrqueting de retail, l’estratègia i les vendes. En aquest bloc els participants podran aprendre com crear vincles amb el seu client perquè aquest se senti còmode amb la seva experiència de compra. El segon és el dels models de negoci, en aquest apartat s’ajudarà a l’emprenedor o a l’empresa a definir què va a oferir al mercat i com ho va a fer. També, qui va a ser el seu públic objectiu, com va a vendre el seu producte i quin serà el seu mètode per generar ingressos.
En el tercer dels blocs es prestarà especial atenció a les xarxes socials i al màrqueting online. En ell es mostrarà com comunicar-se de forma eficient amb els clients a través de plataformes com Facebook, Twitter, LinkedIn o WhatsApp. En l’última de les parts es tractaran les finances i els aspectes fiscals i legals. En aquest bloc els inscrits aprendran a gestionar la comptabilitat de forma eficient a través de senzilles eines. També, les obligacions i responsabilitats legals que una empresa o emprenedor té de cara a l’Administració Pública i/o als seus treballadors.
Així mateix, els emprenedors i empreses d’Asp rebran assessorament personalitzat en forma de tutories. Durant aquestes sessions l’agent d’Innovació d’Asp Emprèn juntament amb experts de la Fundació UMH mentorizarán, guiaran i aconsellaran als participants tant en el procés de creació, si fos necessari, com en el de desenvolupament i consolidació. A més, es realitzaran activitats de networking amb l’objectiu de fomentar el contacte entre les empreses del municipi i les diferents entitats que tenen influència a la zona aspense, com la recentment creada Associació d’Empresaris d’Asp.
En la seva primera edició, Asp Emprèn va comptar amb 48 inscrits dels quals 19 van ser emprenedors i 29 empreses ja creades. D’entre tots aquests, els sectors comercio i serveis van ser els predominants encara que es van presentar projectes en àmbits tan variats com la salut, l’educació, el màrqueting i la comunicació o l’alimentació, entre uns altres. Els guanyadors d’aquesta primera edició van ser les empreses aspenses Alimentació Verge de les Neus, Les Cerimònies d’Isabel i Manyagues. A més, el jurat va decidir atorgar un accésit d’innovació social a la Residència d’Ancians Verge de les Neus.
Asp Emprèn és una iniciativa que forma part d’Emprèn UMH, la xarxa d’acceleradores públiques de la província d’Alacant. El programa està gestionat per la Fundació UMH i busca ajudar als ajuntaments i institucions públiques de la província en la seva aposta pel emprendimiento i el creixement empresarial.
Jornada Informativa
Els interessats a conèixer més sobre el programa podran fer-ho en la sessió informativa que s’ha organitzat el dimarts, 28 de febrer. Aquesta jornada tindrà lloc a partir de les 18:00 hores a la Sala d’Usos Múltiples de l’Ajuntament d’Asp. En ella s’explicaran tots els detalls de la segona edició d’aquest programa. L’assistència és gratuïta i estarà oberta al públic en general, prèvia inscripció en www.emprendeumh.es/jornada-informativa-2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa