La Regidoria de Medi Ambient i “Carduelis” organitzen una jornada d’anellatge d’aus en el Paratge Natural Municipal Los Algezares el diumenge 26 de febrer.
L’activitat, totalment gratuïta, s’emmarca dins d’un projecte participatiu sobre l’estudi de la població de les aus del riu Vinalopó.
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, al costat de la Asociación para la Defensa de la Aves Virgen de las Nieves “Carduelis” han organitzat per al diumenge que ve 26 de febrer una nova jornada d’anellatge i cens d’aus en el Paratge Natural Municipal Los Algezares.
L’activitat, que és totalment gratuïta, començarà a dos quarts de deu del matí i es perllongarà fins a les 12 del migdia. L’anellador expert en aus silvestres del Centre de Migració d’Aus de Madrid Pedro Gómez Clavel, donarà a conèixer com s’anellen els ocells així com el seguiment del cens d’aus catalogades que compta ja amb 81 espècies. Durant l’any 2016 es van realitzar un total de 1.640 captures per al seu posterior anellament i solta, per veure l’evolució de les mateixes i conèixer l’existència de nous exemplars en el nostre entorn. Aquestes activitats formen part d’un projecte participatiu sobre l’estudi de la població de les aus del riu Vinalopó, que s’està duent a terme en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández.
El regidor de Medi Ambient, Iván Escobar, convida tota la població, petits i majors, a gaudir d’aquesta activitat “perquè permet adquirir coneixements sobre la fauna del nostre entorn que es desconeixen”. L’edil d’Esquerra Unida recorda que “tenim una gran varietat d’aus a Asp, amb 81 espècies catalogades que viuen en el nostre entorn”.
Escobar agraeix la col·laboració en totes aquestes activitats “de l’associació Carduelis i, especialment, de Pedro Gómez Clavel que és el gran impulsor d’aquest tipus d’iniciatives i una persona determinant a l’hora de catalogar les espècies que tenim en la nostra població”.

Comparteix

Icona de pantalla completa