Diari La Veu del País Valencià
Els valencians han pagat 135 milions d’euros per la inútil prova de sonometria de la ITV
RedactaVeu / València

La prova de sonometria inventada pel govern del PP només es obligatòria per als cotxes matriculats en el territori valencià. L’existència d’aquesta prova provoca que els vehicles valencians no puguen passar la ITV en estacions de fora del País Valencià, ja que podrien ser multats per no tindre passada la sonometria.

La sonometria té un preu d’uns deu euros que se sumen a la resta del cost de la ITV, cosa que encareix la inspecció obligatòria de vehicles en el territori valencià fins situar-nos com l’autonomia on més car és passar-la. Així la mitjana estatal del preu de la ITV és de 31,91 euros, mentre que al territori valencià la mateixa revisió costa 63,23 euros.

D’aquesta manera el govern del PP fa pagar als valencians, amb una prova de sonometria que no té cap sentit, uns 15 milions d’euros anuals que ingressen les empreses que gestionen les ITV des de la privatització del servei, fet que suposa uns 135 milions d’euros entre 2004 i 2012.

Segons denuncia Ferri “la sonometria en les ITV és una prova inútil perquè els elements que s’examinen en aquesta prova ja estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle. A més hem pogut constatar, després de reclamar-ho reiteradament, que el Consell és incapaç d’aportar ni un sol informe tècnic que avale la instauració d’aquesta prova”.

“Al remat el que hi ha darrere de la instauració de la prova de sonometria és la intenció del Consell de beneficiar al màxim les concessionàries de les ITV, que són empreses pròximes al Partit Popular. Així, amb les concessions d’ITV realitzades pel PP estem davant d’un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians estem pagant molt car i que perjudica greument la competitivitat de sectors com el del transport”, ha conclòs el diputat de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa