Diari La Veu del País Valencià
Asp acosta l’esport als col·lectius més vulnerables
LA REGIDORIA D’ESPORTS D’ASP AJUDA A LES DONES QUE MÉS HO NECESSITEN

Durant els últims quatre anys, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Asp està mostrant una especial sensibilitat per les dones que necessiten com a teràpia la pràctica d’exercici físic en el mitjà aquàtic, ampliant gradualment l’oferta d’activitats dirigides a elles, sobretot a través de l’estreta col·laboració amb les associacions de la població per a l’ús de la Piscina Municipal Tomás Martínez Urios.

El primer d’aquests grups està en funcionament des de 2013, encara que els canvis de participants són constants, per raons òbvies. Es tracta de les dones embarassades que practiquen matronatación derivades pel Centre de Salut d’Asp, i que cada setmana realitzen els seus exercicis de preparació al part dirigides per les matrones en la piscina municipal. D’altra banda, fa dos anys es van iniciar els cursos trimestrals per a les dones de les associacions de jubilats i pensionistes d’Asp, sent la primera vegada que s’organitzen activitats específiques per a elles, tenint un gran acolliment des de llavors. A aquest grup de persones majors, que ja aconsegueix les 75 participants, es van sumar la passada temporada les de l’Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama (MACMA), practicant activitats terapèutiques en la piscina municipal amb les monitoras de la pròpia associació.

A tots aquests col·lectius acaba d’afegir-se el mes passat l’Associació Fribro-Asp, que atén dones afligides per la malaltia de la fibromialgia i també utilitzen les instal·lacions municipals per oferir als seus integrants teràpies beneficioses en el mitjà aquàtic. Aquest grup ha estat resultat dels Pressupostos Participatius de 2016, per la qual cosa a més està subvencionat pel consistori aspense.

Segons ha declarat el Regidor d’Esports, Chema García Payá, “estem completant a poc a poc el ventall de possibilitats que s’ofereixen a les dones que necessiten de l’esport en el mitjà aquàtic per millorar la seua salut i el seu benestar, complint amb l’objectiu primordial d’acostar l’esport als col·lectius més vulnerables i als quals més dificultats tenen per fer-ho. García Payá ha destacat que “per a aquest equip de govern la lluita per la igualtat ha de realitzar-se cada dia i no quedar-se en actuacions puntuals, i en aquest sentit es treballa durant tot l’any per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Asp“ conclou l’edil d’Esquerra Unida.

Comparteix

Icona de pantalla completa