Diari La Veu del País Valencià
Realitzades el 50% de les propostes del Pressupost Participatiu
El 50% de les propostes del Pressupost Participatiu d’Asp ha estat dut a terme en els dos primers mesos de l’exercici 2017

El regidor de participació ciutadana, Jonatan Molina, va adonar a la Comissió d’Avaluació i Seguiment del Pressupost Participatiu sobre l’estat de les propostes

La Comissió d’Avaluació i Seguiment del Pressupost Participatiu s’ha reunit per donar continuïtat a la fase de control i seguiment que aquest òrgan fa periòdicament sobre l’evolució i el desenvolupament de les propostes realitzades en el procés 2016. En la reunió van participar 14 veïns i veïnes d’Asp, als quals se’ls va informar de com es va desenvolupar el procés l’any passat i de l’estat de les idees que van ser prioritzades per la seua importància perquè fossin assumides per l’Ajuntament durant l’exercici 2017.

Fins al moment, ja han estat executades 6 propostes de les 24 totals. Entre elles, l’ampliació del conveni amb APDA, l’augment del conveni amb Creu Roja Asp per poder ampliar el servei d’ambulància 4 hores més, la instal·lació de gronxadors adaptats per a persones amb discapacitat i nens de 0 a 3 anys, la compra d’instruments musicals per a assaig de grups en el CIJA, la rehabilitació de la façana de l’Escola Permanent d’Adults i l’equipament, amb 4 ordinadors més, i l’organització d’activitats de piscina per a persones amb mobilitat reduïda i/o dolor crònic. Un gran percentatge de les propostes que queden per executar tenen el compromís de les àrees corresponents de ser assumides i executades, en els propers mesos,.

“Aquesta reunió permet que les propostes generades l’any passat per la ciutadania no queden en sac trencat, sinó que puga haver-hi un seguiment del compliment per part de l’Ajuntament”, afirma Jonatan Molina, regidor de Participació Ciutadana.

“La comunicació freqüent entre els polítics i els veïns han de ser una pràctica que instaurem i que normalitzem, ja que nosaltres ens devem al que els ciutadans d’Asp ens demanden”

Mentre que van plamándose les propostes de l’any anterior, s’iniciarà un nou procés de participació que aquest any amb algunes novetats. “ Realitzarem un procés de participació molt més ampli, on comptarem amb la col·laboració dels nostres veïns i veïnes per decidir no solament sobre les propostes, sinó també de les línies estratègiques a cobrir per aquestes propostes. Convide tothom que vulga a participar d’una manera o una altra, doncs la representació del major nombre de persones és essencial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa