Diari La Veu del País Valencià
Projecte pilot de recollida selectiva de residus
El projecte pilot de recollida selectiva de residus començarà entre els mesos de maig i juny

El Castell serà el primer barri a conèixer l’experiència.

La iniciativa permetrà la creació de tres nous llocs de treball.

La Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Asp segueix donant passos per a l’engegada del projecte pilot de recollida selectiva de residus al barri del Castell i espera que entre finals de maig i principis de juny puga començar aquesta iniciativa pionera a la província d’Alacant.

Per a això, durant la setmana passada, els regidors de Medi ambient, Iván Escobar, i de Personal i Contractació, José Vicente Pérez, al costat de la Tècnica de Medi ambient, Tania Fernández, van mantenir fins quatre reunions per sectors amb els veïns del barri, que són els que estan decidint com volen que es duga a terme el procés.

La primera conclusió a la qual s’ha arribat ha estat que la recollida s’efectue en horari nocturn en lloc de diürn. També s’ha decidit que a les urbanitzacions i blocs de pisos en els quals hi ha molts habitatges se situen pals on penjar els poals i borses amb els residus, mentre que els habitatges individuals estan apostant, principalment, per ancoratges per penjar en la seua pròpia façana. Ara els residents han de decidir si per a la matèria orgànica volen poals airejats o tancats.

L’Ajuntament serà l’encarregat de proporcionar les galledes i els ancoratges i de col·locar els pals.

El regidor de Medi ambient, Iván Escobar, assenyala que “aquestes reunions són enriquidores i un bon punt de partida perquè són els veïns i veïnes els que estan decidint com volen que sigui la recollida de residus”.

“Els veïns del barri del Castell –prossegueix- l’edil d’Esquerra Unida- estan cada vegada més conscienciats de l’engegada d’aquest sistema de recollida, que ja funciona amb èxit en moltes localitats i municipis espanyols. Amb la recollida, porta a porta, es facilita el reciclatge i resulta més sostenible amb el medi ambient. A més, ens evita el problema d’haver de desplaçar-nos a buscar el contenidor”.

Tres nous llocs de treball
Iván Escobar també destaca que “a més d’aquesta aposta de l’Ajuntament d’Asp per crear un poble més sostenible i més sensibilitzat amb el medi ambient, també permetrà crear tres nous llocs de treball, dos per a peons i un conductor. Per a això, s’obrirà una borsa per seleccionar les persones a contractar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa