Marina Albiol: “Cal posar en marxa accions per avançar en la normalització del valencià”

Esquerra Unida presenta una proposició amb motiu de la commemoració dels 30 anys de la LUEV
23 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València.
 
La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, defensarà una Proposició No de Llei en Les Corts, en la qual demanarà que aquesta institució done suport al document elaborat per Escola Valenciana amb motiu de la commemoració dels 30 anys de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV).
 
“Aquest document inclou accions necessàries per avançar en la normalització del valencià en els àmbits polític, administratiu, social, educatiu de la cultura i la comunicació”.
 
Esquerra Unida considera que cal un compromís ferm per la normalització lingüística, “perquè el valencià continua reculant en l’àmbit social, i perquè és necessari que caminem cap a l’aplicació rigorosa de la normativa i que aquesta adquirisca un marc més ambiciós”, explica Albiol.
 
La proposta posa especial èmfasi en el foment del valencià en l’ensenyament i a les institucions públiques. “L’escola és vital per al valencià, i de les aules s’estén a la resta de la societat. Per això la política lingüística de la Generalitat s’hauria de regir pels criteris del rigor, la transversalitat, la participació activa d’entitats i institucions culturals i l’ambició en els objectius. Cal intensificar els esforços perquè la nostra llengua estiga present en tots els àmbits”, manifesta Albiol.

next