La alfasina Vicenta Devesa presenta ‘Coca dolça’

31 maig 2016 01:00h
Un centenar de persones van acompanyar a la alfasina Vicenta Devesa a la presentació de la seua primera novel·la 'Coca dolça', una història que té com a protagonista a Amparo, una dona intel·ligent, intuïtiva i dedicada a la seua gent, segons paraules de la pròpia autora. Aquesta novel·la, que va sorgir arran d'un repte llançat per Gemma Membrives, professora del Taller d'Escriptura Creativa de l'Associació d'Ames de Casa de l'Alfàs del Pi, reflecteix el valor de l'amistat, del respecte i la confiança en una història amb certes dosis d'intriga, algunes miques de crítica social i moltíssima ironia.

Amparo està preparant una coca dolça per a la seua família quan truquen a la porta i rep un paquet que donarà un gir de 180° a la seua vida. Aquest és el punt d'inici de la novel·la, la primera de Vicenta Devesa, que admet que s'ha divertit moltíssim escrivint la història i que, en tantes ocasions, s'ha sentit Amparo.
 

Vicenta Devesa porta molts anys escrivint, des de poesia i relats a crònica cultural del municipi en el qual viu i al qual tant estima. "En el seu primer llibre 'El Cuquet de l'Alfàs' va realitzar un extraordinari treball de recuperació del patrimoni, en narrar la història recent de les gents que van viure a l'Alfàs", va declarar l'edil de Cultura, Mayte García. Un projecte en el qual continua treballant dia a dia. "Agrair a Vicenta la tasca realitzada fins al moment, que ens ha servit d'exemple per impulsar i posar en marxa l'Arxiu de la Paraula, un projecte de recuperació del patrimoni que vam iniciar el 2012 amb l'objectiu de conservar i divulgar el passat històric del municipi ", ha destacat García.

Les seues companyes del Taller d'Escriptura Creativa defineixen a Vicenta Devesa com "una alumna que s'esforça, molt valent i de gran sensibilitat", va indicar Maribel Torres. Han estat tres els llibres de contes que l'Associació d'Ames de Casa de l'Alfàs ha publicat amb fins solidaris, llibres sorgits del Taller d'Escriptura Creativa, en els quals ha participat Vicenta Devesa.

Ara, amb la publicació de 'Coca dolça' fa un pas més i s'inicia amb molta il·lusió en el món de la novel·la. Un gènere en el qual segueix treballant, ja que són més les històries que té en ment i que acabaran veient la llum.


 
next