El concurs de curts del Festival de Cinema de l'Alfàs rep 820 obres

1 juny 2016 01:00h
El termini de recepció de curtmetratges per al 28 Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi ha conclòs i l'organització del certamen ha rebut enguany un total de 820 obres. “Hem quasi triplicat la participació respecte a la passada edició”, va subratllar Javier Pascual, sotsdirector del festival. El concurs està obert a productors i realitzadors espanyols de pel·lícules de ficció, en format digital, que no superen els 30 minuts de durada.

Com en edicions anteriors, hi ha comunitats que destaquen amb una important presència de curtmetratges en el festival, entre elles Madrid, Catalunya, País Basc, Comunitat Valenciana i Canàries. Segons va apuntar Pascual, “enguany hem detectat la presència de moltes co-produccions entre Espanya i països com Estats Units, Anglaterra, Romania, Portugal, França i, fins i tot, Xina”.

En aquesta vintè vuitena edició, totes les obres han arribat a l'organització del Festival a través de les plataformes digitals UPTOFEST (103), FESTHOME (489) i MOVIBETA (228). Una gran majoria de curts estan patrocinats per distribuïdores i són elles les que s'encarreguen de presentar-los a festivals. “Ens han arribat cintes des de productores com Marvin&Wayne, Freak, Beniwood, Mailuki o In&out”, va destacar.

Un comitè compost per professionals de l'entorn audiovisual i la narrativa s'hi haja ara immers en el visionat dels 820 curtmetratges presentats, per a determinar la vintena de títols que participaran en la secció oficial i els que es projectaran en les diferents seccions fora de concurs.
 

Est és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva. El Festival concedeix un primer premi, dotat amb 5.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.500 euros i un tercer premi d'1.250 euros, a més del Premi del Públic, de 500 euros. També s'atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, adreça i fotografia. A més, “enguany el guanyador del certamen podrà concórrer als Premis Goya, ja que el Festival ha sigut seleccionat per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per a fer la preselecció de candidats”, va recordar el sotsdirector del certamen.

Per setè any el Festival inclou el cicle de ‘Curts Valencians’, que té com a principal finalitat impulsar tot el material audiovisual que s'està produint a la Comunitat Valenciana. “Hem rebut més de 60 curts procedents de la Comunitat”, va apuntar Javier Pascual. També s'inclourà una secció de curts locals rodats en la Marina Baixa, entre els quals es troba ‘The Velers’, en el qual han participat els més de 350 xiquets i xiquetes que estudien en el Vés-los i Vents i la trentena de docents que imparteixen classe, un projecte coral que aborda la diversitat cultural i la solidaritat entre pobles i nacions.

El 28 Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi se celebrarà del 8 al 17 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 27 edicions, ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next