Diari La Veu del País Valencià
L’Alfàs del Pi – Jornada de portes obertes en el nou Centre de Formació Ocupacional
L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi va organitzar anit una jornada de portes obertes per a donar a conèixer a la ciutadania el nou Centre de Formació Ocupacional. “Hem habilitat un edifici propietat municipal per a donar-li un nou ús, i convertir-lo en un centre de formació homologat on s’impartiran cursos i tallers formatius”, va declarar l’alcalde, Vicente Arques. Les obres han suposat una inversió municipal de 60.000 euros. La Brigada Municipal de Serveis Tècnics s’ha encarregat de la remodelació de l’edifici. Els treballs han consistit en una nova redistribució de les aules i en la millora de l’accessibilitat amb la construcció de dues condícies per a minusvàlids i un ascensor en l’exterior.

L’edifici, de dues altures i 680 m2 de superfície, compta amb 5 aules, un taller, biblioteca, sala de formadors i oficina. Totes les aules disposen de nou mobiliari i s’ha dotat el centre de material informàtic, amb la instal·lació de 50 ordinadors. Està previst que els primers cursos i tallers formatius comencen després de l’estiu. Són cursos homologats amb els quals s’obté el certificat de professionalitat, un títol que té validesa en tot el territori nacional i que permet treballar en qualsevol punt d’Espanya.

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi està anys prioritzant les polítiques de formació i ocupació a través de diferents programes dirigits especialment a aturats. Fins ara, les persones que participaven en aquests cursos i tallers havien de desplaçar-se a Benidorm per a rebre les classes teòriques. Amb la creació d’aquest Centre de Formació Ocupacional s’impartiran els cursos complets en el municipi. Són accions de llarga durada, amb una càrrega lectiva que s’acosta a un curs acadèmic, finançades pel Servef, que estan destinades a aturats. En aquests programes es formen íntegrament determinats perfils professionals en funció de la demanda del mercat a cada moment. Els cursos que s’han sol·licitat per al Centre de Formació Ocupacional de l’Alfàs estan relacionats amb la gestió administrativa i empresarial i amb el manteniment de sistemes informàtics i creació de pàgines web.

D’aquesta manera, a partir de setembre, el Centre de Formació Ocupacional de l’Alfàs del Pi concentrarà tota l’oferta de programes de formació i ocupació dirigits especialment a aturats. “Un altre compromís més complit per aquest equip de Govern”, va subratllar anit Arqueges. En els últims 3 anys, més d’un centenar de persones s’han format en el municipi gràcies als cursos llançats per la regidoria d’Ocupació.

Comparteix

Icona de pantalla completa