Diari La Veu del País Valencià
El Festival de Cine de l’Alfàs del Pi rep més de 100 curts valencians
El cicle Curts Valencians, que incorpora per setè any consecutiu el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, inclou un total de 22 obres produïdes o dirigides per cineastes de la Comunitat Valenciana. Un cicle que té com a principal finalitat “donar un impuls i servir d’aparador a tot el material audiovisual que es genera en aquesta regió”, va declarar el sotsdirector del Festival, Javier Pascual, qui va subratllar “la gran qualitat dels treballs presentats”.
En aquesta 28 edició del Festival s’ha triplicat la participació de curtmetratges produïts a la Comunitat. “Hem rebut més d’un centenar de curts valencians, d’entre els quals n’hem seleccionat una vintena per a projectar-los en aquesta secció fora de concurs”, va afegir.
Componen el cicle Curts Valencians les obres ‘Les mamàs belgues’, de Sven Tuytens; ’56’, de Marco Huertas; ‘Al final se casan’, de Sergi Navarro; ‘Dales lo que quieren’, d’Eduardo Esteban; ‘Dead Flowers’, de Pablo Riquelme y Stephen Scott; ‘Momentos’, de Álvaro García; ‘Munich’, de Natxo Fuentes; ‘Nunca te olvidaré’, de Víctor Devesa; ‘Pueblo’, de Elena López; ‘The walker’, de Adan Aliaga; ‘El ascensor’, de Javier Polo; ‘Pesanta’, de Ángel Valera; ‘Generación perdida’, de José Antonio Martínez-Larrosa; ‘Classmate’ y ‘Ella’, de Javier Marco; ‘Historia de un tenista’, de Sergio Serrano; ‘Apolo 81’, de Óscar Bernácer; ‘Popcorn’, de Alex Rey; ‘La marcha Radetzky’, de Héctor Beltrán; ‘Las bestias’, de Marco Huertas; ‘La fiesta del cine’, de Óscar Girón y, por último, ‘Los Hernández’, de Josan Grau.
Tot són curtmetratges de ficció a excepció de ‘Les mamàs belgues’ i ’56’, de caràcter documental. “És un certamen obert a la participació de pel·lícules de ficció, però hem decidit fer una excepció enguany i incloure aquestes dues pel·lícules documentals per la seua gran qualitat”, va explicar Javier Pascual, qui va recalcar que “es projectaran en una secció fora de concurs”. ‘Les mamàs belgues’ arreplega la història d’un grup de dones jueves que van treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil espanyola, mentre que ’56’ narra la lluita de tres xiquets per aconseguir 56 quilos d’arròs, que és el preu per anar a escola primària en Soavinarivo, un xicotet llogaret a l’interior de Madagascar. “Farem una passada especial en el qual es projectaran aquests dos curts documentals valencians, de gran qualitat i cuidada realització”, va destacar Pascual.
Quant a la resta d’obres que s’inclouen en el cicle Curts Valencians, la temàtica és molt variada, des de drama social a comèdies, terror, thriller psicològic, gènere futurista… Un comitè compost per professionals de l’entorn audiovisual i la narrativa s’ha encarregat del procés de selecció de curtmetratges que competeixen en la secció oficial i els que es projecten fora de concurs.
El 28 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 8 al 17 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols.

Comparteix

Icona de pantalla completa