Diari La Veu del País Valencià
L’Estiu Festiu arriba a l’Àlfàs del Pi
La calor i els dies més llargs són sinònim, a l’Alfàs del Pi, de l’engegada d’una de les seues activitats culturals més especials i més volgudes per veïns i visitants, l’‘Estiu Festiu’, un conjunt de propostes que abraça pràcticament totes les arts escèniques i que omplirà els carrers i recintes més emblemàtics del municipi alfassí de música, teatre, cinema o dansa.
Una de les principals novetats amb les quals es presenta l’‘Estiu Festiu’ de 2016, tal com explica Mayte García, regidora de cultura de l’Alfàs del Pi, és que “hem augmentat el nombre d’activitats que es realitzaran durant els dos mesos i mitg durant els quals s’estén aquest festival. Així, enguany tenim una mica més d’una vintena de propostes de tota índole amb les quals hem volgut oferir iniciatives per a tots els públics i totes les edats”.
L’‘Estiu Festiu’ de 2016 es va iniciar dissabte passat, 18 de juny, amb la celebració d’un espectacle de cants i balls llatinoamericans que sota el títol ‘Arrels llatines’ va omplir de so i espectacle la zona de l’ancora del Racó de l’Albir i que també actuarà durant la celebració, també en la platja del Racó de l’Albir, de la ‘Nit de Sant Joan’, una de les festivitats més típiques i tradicionals d’aquesta zona del llevant espanyol.
Abans d’iniciar el plat fort d’aquest festival estiuenc, que arriba tradicionalment amb els mesos de juliol i agost, la banda de música Helleland Skulecorps de Noruega oferirà un concert gratuït en la zona de l’ancora de l’Albir el dia 27 de juny a les 21:00 hores.
El mes de juliol arribarà, per descomptat, protagonitzat per la 28a edició del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi que tindrà lloc del 8 al 16 d’aquest mes, però no serà l’únic atractiu cultural que oferisca l’Alfàs del Pi. El mes cultural s’obrirà el dissabte, 2 de juliol, amb un concert de jazz a càrrec de Chameleon i que tindrà lloc a partir de les 22:00 hores en la zona del Cap Blanc de la platja de l’Albir, una proposta musical que continuarà amb un concert de música ètnica africana a força de percussió a càrrec de ‘Djembe Tigüi’ el dia 9 de juliol.
El Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir (VRA) es transformarà en un dels escenaris més especials possibles el dia 23 de juliol per a acollir, a partir de les 22:00 hores, un concert de música de cambra amb la ‘Murcia Brass Quintet’.
I no ens acomiadarem del mes de juliol sense gaudir del XXVIII Curs Internacional per a Instrumentistes de Piano, Corda i Música de cambra de l’Alfàs del Pi i que ens deixarà un concert gratuït diari entre els dies 24 i 31 d’aquest mes en diferents punts de la localitat.
‘Sabor de tangos de Argentina’ serà l’espectacle de dansa que, en la zona de l’ancora de l’Albir, inaugurarà la programació del mes d’agost el dia 13 d’aquest mes a partir de les 22:00 hores per a, l’endemà, continuar amb un concert de música antiga a càrrec de ‘Lucentum XVI’ en l’Església de l’Albir, una activitat aquesta que tindrà un preu de 5 euros com a donatiu a aquest centre religiós.
Després de les Festes a la Platja de l’Albir, que tindran lloc entre el 19 i el 21 d’agost i la programació completa del qual anunciaran els majorals més endavant, encara hi haurà temps perquè els més xicotets gaudisquen amb ‘Batuclown’ el dia 26 d’agost en la zona de l’ancora de l’Albir i perquè ‘Els Minions’ acomiaden el ‘Estiu Festiu’ el dia 27 d’agost amb una projecció de cinema al costat del mar a les 22:00 hores del dia 27 d’agost en la zona de Cap Blanc.
A més de tota aquesta extensa programació, “tornarem a convertir en protagonista d’aquesta oferta cultural bona part del nostre patrimoni històric amb dues visites teatralizadas a la Vila Romana de l’Albir”, explicava Mayte García. Aquestes visites, que seran gratuïtes per als menors de 16 anys i amb un preu de 3 euros per als majors d’aqueixa edat, tindran lloc els dies 15 de juliol i 12 d’agost a les 20:00 hores.
La labor dels artesans també tindrà cabuda en aquest festival estiuenc amb la celebració de la ‘Fira d’Artesania de l’Albir’ que s’estendrà des del 24 de juny al 15 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa