Diari La Veu del País Valencià
El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi obri una subseu a Altea
El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi explicarà, com a novetat enguany, amb una subseu a Altea en la qual es passarà, els dies 12 i 13 de juliol, el cicle de Curts Valencians. “És l’activitat més nova que presenta aquest 28 Festival de Cinema, la col·laboració amb el municipi d’Altea, un públic molt fidel quant a nombre d’espectadors”, va declarar l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, durant l’acte de presentació de les activitats paral·leles d’aquesta vintè vuitena edició. “Nosaltres ens integrem en Els Balconades i ara Altea s’impregna del Festival de Cinema”, va afegir Arques, qui va subratllar el compromís de “seguir treballant en la coordinació d’activitats culturals en paral·lel”.

En el mateix sentit es va pronunciar Jaume Llinares, alcalde d’Altea. “Hi ha interessants projectes culturals que es poden vincular i compartir amb altres municipis de la comarca, amb l’objectiu de donar-los més rellevància”, va assenyalar. Llinares va destacar la magnitud que ha cobrat el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi al llarg dels seus 28 edicions, “un dels esdeveniments culturals més importants que es realitzen en la província, de gran rellevància en tot l’Estat espanyol”.

Amb l’obertura d’aquesta subseu el Festival de Cinema de l’Alfàs segueix creixent, acostant el millor cinema realitzat a Espanya al gran públic. Un certamen que té com a principal missió la promoció dels curtmetratges espanyols i de l’audiovisual realitzat a la Comunitat Valenciana.

L’anunci de l’obertura de la subseu d’Altea va tenir lloc aquest matí, durant la presentació de la programació d’activitats paral·leles del 28 Festival. Són una desena els esdeveniments que s’incorporen enguany, entre els quals destaca l’exposició de fotografies, cartells i divers material publicitari que el Festival de Cinema ha anat generant al llarg dels seus 28 edicions. Es podrà visitar en la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, del 8 al 17 de juliol. “Es tracta de tot el material que el Festival va cedir a la Universitat d’Alacant per a l’exposició ‘Alacant es roda’ i que ara volem mostrar a l’Alfàs perquè el públic puga veure com ha anat evolucionant el Festival en aquests 28 anys”, va explicar Javier Pascual.

Del 3 al 18 de juliol els carrers del casc antic es convertiran en una gran sala d’exposicions a l’aire lliure, doncs arriba una nova edició de ‘Balconades de Cinema’, amb fotografies de totes les actrius, actors i directors premiats al llarg d’aquests 28 anys de Festival.

Per segon any, el Festival de Cinema inclou entre la seua programació d’actes paral·lels la secció ‘C.A.L: cinema, art i literatura’, un projecte que té com a principal objectiu emfatitzar la relació entre el setè art, les arts visuals i la literatura a través de la realització de murals de gran grandària, gràcies a la col·laboració dels artistes Guillermo Cano, Alejandro D. Esparvers i Malena Davico. “Enguany la pel·lícula seleccionada ha sigut El Club dels Poetes Morts, amb la finalitat d’homenatjar al mort actor Robin Williams i també a la poesia universal de Walt Whitman”, va anunciar Pascual.

Com a novetat, el 28 Festival de Cinema inclou una ‘Sessió Teta’. Amb el nom de ‘Ballant la vida junts’ es presenta aquesta activitat, que inclou la projecció d’una pel·lícula i la realització d’un Flaix Mob, mamàs i bebès units pel porteo al ritme de la música. Es tracta d’una sessió pensada per a mares i pares que dediquen quasi tot el seu temps a cura dels seus fills. En la ‘Sessió Teta’ poden gaudir del millor cinema d’estrena amb els seus bebès, en un ambient especial, sense preocupar-se de si els seus fills i filles tenen fam o ploren i amb total llibertat per a alçar-se, entrar i eixir de la sala les vegades que consideren necessari. Serà el dia 14 de juliol, a les 20:00 hores, en el Cinema Roma.

Després de l’èxit collit en l’edició de l’any passat, el Festival de Cinema tornarà a ballar a ritme de swing. Per a aquesta ocasió, després de la gala d’inauguració, The Gastby 5 interpretaran clàssics del jazz al més pur estil de Nova Orleans, imprimint ritme a un nodrit grup de més de 40 ballarins arribats des de diferents punts d’Alacant i Murcia.

Finalment, la programació d’activitats paral·leles del Festival de Cinema també inclou la projecció del documental ‘Albir-el lloc on viure i el que visitar’, el dijous 30 de juny, i l’estrena del curtmetratge ‘The Velers’, el dia 16 de juliol, en el qual participen tots els alumnes i professors del CEIP Vés-los i Vents de l’Alfàs.

El Festival de Cinema se celebrarà del 8 al 17 de juliol i comptarà amb les següents seccions: ‘Cinema Español’, ‘Versió Original’, ‘Cinema Documental’, ‘Dirigeixen les dones’ -una de les novetats d’enguany-, ‘Cinema Infantil’, ‘Cinema Al costat del Mar’, ‘Curts a Concurs’, ‘Curts Valencians’, ‘Curts Locals’, ‘Curts InOut’, ‘Curts Cinergía’. Enguany competeixen en la Secció Oficial un total de 17 curtmetratges, dels 820 presentats. Es projectaran una trentena de pel·lícules i, fora de concurs, més de 30 curts produïts o dirigits per cineastes de la Comunitat Valenciana i la Marina Baixa.

“És la cita cultural més important de l’any i, des del punt de vista turístic, suposa una excel·lent eina de promoció”, va destacar l’alcalde, Vicente Arques. Després de 28 edicions, ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa